A Chelsea következik az FA-kupában

A Manchester United az FA-kupa 5. fordulójában a Chelsea otthonába látogat majd.


A tavalyi FA-kupa finálé szereplői valamikor február 15-e péntek és 18-a hétfő között mérkőznek majd meg a Stamford Bridge-n. A pontos dátumot, valamint a mérkőzés kezdetének időpontját később határozzák majd meg, amint a televíziós társaságok döntenek róla, mely mérkőzéseket tűzik műsorra.

 

A találkozót közre fogja a csapat két nagy, hazai mérkőzése, előbb ugyanis a Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germaint, majd a bajnokságban a Liverpoolt látják vendégül.

 

A United sorozatban ötödszörre jutott be az FA-kupa ötödik fordulójába azt követően, hogy az Arsenalt 3-1-re győzték le az Emirates Stadiumban péntek este a korábbi Ágyús Alexis Sanchez, valamint Jesse Lingard és a csereként beálló Anthony Martial találataival.

 

A negyedik fordulóban aratott lenyűgöző győzelmet a Championshipben szereplő Reading elleni 2-0-s siker előzte meg, amikor hazai környezetben a csapat Juan Mata és Romelu Lukaku góljaival az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

 

 

A Királyiak elleni mérkőzést megelőzően a csapat ideiglenes menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kifejezte vágyát, miszerint szeretné megnyerni a kupát a csapattal. A Vörös Ördögök eddig jó úton járnak, hogy kijavítsák a tavaly elszenvedett csorbát, melyet a Chelsea elleni, szoros vesztes finálé okozott.

 

A United tavaly az ötödik fordulóban a szintén Premier League-ben szereplő Huddersfield Town-t verte el 2-0 arányban. Mata azon a mérkőzésen szerzett gólját kissé ellentmondásosan érvénytelenítették a VAR segítségével, Lukaku duplája azonban negyeddöntőbe juttatta a Vörösöket.

 

A sorozat ezen szakaszában döntetlen esetén már nem következik újrajátszás, az FA ugyanis ezt a szabályt a tervezettnél egy évvel hamarabb vezette be a sorozatba. A következő szezontól pedig a téli szünet bevezetésének következményeként az ötödik fordulót egy hétközi időszakban fogják lebonyolítani.

 

AZ FA-KUPA ÖTÖDIK FORDULÓJÁNAK SORSOLÁSA:

Bristol City v Shrewsbury Town vagy Wolverhampton Wanderers
AFC Wimbledon v Millwall
Doncaster Rovers v Crystal Palace
Middlesbrough vagy Newport County v Manchester City
Chelsea v Manchester United
Swansea v Barnet vagy Brentford
Portsmouth vagy Queens Park Rangers v Watford
Brighton & Hove Albion vagy West Bromwich Albion v Derby County


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!