Fulham 0-3 Manchester United

A Vörös Ördögök magabiztos győzelemmel készültek a PSG elleni Bajnokok Ligája összecsapásra. Pogba kétszer, Martial egyszer volt eredményes ezen a találkozón.


Ole Gunnar Solskjaer - ahogyan az várható volt - több poszton is változtatott és pihentetett játékosokat, így a kezdőben játszhatott ismét Diogo Dalot, míg a védelem közepén a Jones-Smalling páros dolgozhatott.

 

Igen komolyan bekezdtek a csapatok, Dalot már a 30. másodpercben szabadrúgáshoz juttatta a Unitedet, a pontrúgást Mata rúgta középre, ám a védők tisztáztak. Ebből kontrázott a Fulham, Schürrle beadására Vietto érkezett, ám közelről a kapu mellé tüzelt.

 

A 4. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, egy baloldali beadás után Mitrovic fejelt Smalling mellől, a kipattanót Schürrle bombázta kapu fölé. A német támadó a következő percben is próbálkozhatott, de ekkor is kapu fölé szállt a kísérlete.

 

A nagy roham után kicsit visszaesett a mérkőzés irama, mindkét csapat rendezte sorait, bár inkább a vendégeknek volt szükségük erre, főleg a védelem közepe - Jones és Smalling - volt nagyon ingatag.

 

A 14. percben a semmiből jött a manchesteri vezetést jelentő találat; Martial ugratta ki Pogbát, aki éles szögből a rövidbe vágta a játékszert. Rico szinte reagálni sem tudott a bivalyerős lövésre, 1-0 a Unitednek!

 

A gól után kicsit kezdett eldurvulni a Ranieri-csapat, előbb Mitrovic lépett oda De Geának, majd Vietto vágta fel Jones-t.

 

A 23. percben újabb gól született. Mitrovic adta el a labdát, Jones Martialhoz passzolt, aki megindult, elfutott két védő mellett és Rico mellett a kapuba gurított. Nagyon szép egyéni megmozdulás volt, 2-0 a vendégeknek!

 

 

Csendesen csordogált a találkozó, bár a Fulham nem adta fel a mérkőzést, nem sok sikerélménye volt az újoncnak, melynek játékosai továbbra is igen keményen és alattomosan játszottak olykor. Egy ilyen esetnél Chambers úszott meg egy kiállítást, az ex-arsenalos csúnyán rátartott Smalling lábára, amiért csak sárgát kapott.

 

A 41. percben egy sarokrúgás után röviden mentettek a hazaiak, Jones lőhetett 17 méterről, Rico a léc fölé tolta. Szép kísérlet volt ez a védőtől.

 

Két perccel később végre eltalálta a kaput a Fulham, jobban mondva Chambers, aki 21 méterről próbálkozott, ám De Gea fogta a lövést. Bár több kísérlete volt a hazaiaknak, mint a Vörös Ördögöknek, ez volt az első, hogy a vendégek portásának védenie kellett.

 

A manchesteriek olykor könnyedén át tudtak menni a hazai középpályán, mindkét szélen vezettek támadásokat, de több esetben pontatlanra sikerültek az utolsó passzok, így komoly helyzetektől megfosztva a Unitedet.

 

Fordulás után jobban kezdett a United, de újabb gól nem született. Közben a hazaiak felállást váltottak, hátha úgy több vizet tudnak zavarni De Gea kapuja előtt. Ez a változtatás azonban azt hozta magával, hogy a vendégek játékosai előtt sokkal nagyobb területek nyíltak meg.

 

Sokszor nagyon szép labdajáratásokat láthattunk, de az is észrevehető volt, hogy Pogbáék nem feltétlenül akarnak többet kiadni magukból.

 

A 62. perc végre hozott egy lövést, Herrera próbálkozása középre ment, Rico így védeni tudott. Két perccel később Lukaku rázott le két embert, már a tizenhatoson belül járt, lepasszolt Matához, akinek kihúzták a lábát, Tierney pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Pogba a bal kapufa mellé lőtte, amivel 3-0-ra módosította az állást.

 

 

A 72. percben láthattunk egy védést Davidtől, Christie beadását Mitrovic remek mozdulattal bólintotta meg, De Gea azonban könnyen hárított. Nagyon ritkán volt dolga a manchesteri hálóőrnek.

 

Le Marchand sokadik borzalmas megoldása manchesteri helyzetet hozott, Sanchez került hihetetlen nagy helyzetbe, ám Rico elképesztően védett. Pillanatokkal később Sanchez beadását a csereként beállt McTominay csúsztatta meg, csupán centiket tévedett a fiatal középpályás.

 

Mi maradt ki a 77. percben!!! Bryan beadása Mitrovic-tól Babel elé került, a Liverpool korábbi játékosa fél méterről a kapufát találta el, nagy örömet okozva ezzel a vendégszurkolóknak.

 

A harmadik gól után már minden eldőlt, a Fulham is úgy tűnt, feladta ezt az összecsapást. Még az utolsó percek egy kis kakaskodást hoztak, Mitrovic és De Gea közt alakult ki egy kis feszültség, Tierney játékvezető mindkettő játékosnak sárga lapot adott.

 

Végül Solskjaer csapata magabiztosan győzött, ráadásul kapott gól nélkül hozta le a találkozót.

 

Premier League, 26. forduló
Fulham 0-3 Manchester United
Craven Cottage

 

Vezette: Paul Tierney

 

 

Fulham: Rico, Odoi, Le Marchand, Ream, Vietto, Chambers, Seri, Bryan(Sessegnon 81.), Schürrle(Christie 53.), Babel(Cairney 77.), Mitrovic
Nem használt cserék: Fabri, Kebano, Ayite, Anguissa

 

United: De Gea, Dalot, Jones, Smalling, Shaw, Herrera(Bailly 85.), Matic, Mata, Pogba(McTominay 74.), Martial(Sanchez 70.), Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rashford, Lingard, Young

 

Gólszerző: Pogba 14', 65' (11-es), Martial 23'

 

Sárga lap: Bryan, Chambers, Mitrovic illetve Matic, De Gea

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!