Ole: Ez a vereség nem határozza meg a szezonunkat

Ole Gunnar Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy a Manchester United PSG-től elszenvedett, 2-0-s Bajnokok Ligája veresége nem fogja meghatározni a csapat szezonját.


Presnel Kimpembe és Kylian Mbappe második félidőben szerzett góljaik értelmében a francia bajnok jelentős előnnyel várhatja majd három hét múlva, a Parc de Princes-ben esedékes visszavágót. A Vörös Ördögöket további csapások is sújtották a mérkőzés során, ugyanis Anthony Martial és Jesse Lingard is megsérült, továbbá Paul Pogba második sárgalapját megkapva a kiállítás sorsára jutott.

 

EZ A VERESÉG NEM HATÁROZZA MEG A SZEZONUNKAT
"A mérkőzés olyan képet festett, ahogy arra számítottunk. Az első félidő nem igazán volt eseménydús, aztán megszerezték az első góljukat. Könnyelműek voltunk a gólnál. Ezt követően lendületet szereztek, majd elkezdték irányítani a mérkőzést. Megvan a tapasztalatuk ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket a saját javukra fordítsák. Mindenki tudja, hogy egy ideje nem játszottunk mérkőzést ezen a szinten, ebből a tapasztalatból pedig tanulnunk kell, mert ez egy olyan tapasztalatot jelent számunkra, ami két irányt is vehet. Ez a vereség nem fogja meghatározni a szezonunkat. Ehelyett egy olyan tapasztalatként kell felfognunk, amiből tanulnunk kell."

 

FRISS HÍREK MARTIALRÓL ÉS LINGARDRÓL
"Még nincs pontos információnk. Izomsérülésekről van szó - combhajító és ágyék, szükségünk lesz pár napra, hogy felmérjük a helyzetet. Nagy részét képezik a keretünknek és igazán jól játszottak. A kiesésük következtében a második félidőben nem volt akkora lendületünk és sebességünk, hogy mögéjük kerüljünk. Ezt követően Juan [Mata] volt az véleményem szerint, aki magához ragadta a kezdeményezést. Másfajta játékstílusra lesz szükségünk Anthony és Jesse távollétében."

 

POGBA NEM AKART ÜTKÖZNI
"Próbált tovább menni abban a helyzetben, Dani Alves pedig elég okos ahhoz, hogy ilyenkor oda tegye a lábát, aminek következtében el is találta őt. Oldalról látva tudtam, hogy Pogba célja a labda fedezése, de nem volt szerencsés és eltalálta a térdét."

 

ALEXIS FORMÁJA
"Amikor játszik, szükség van rá, hogy megtalálja magát, mert tudjuk, hogy egy jó minőségű játékosról van szó."

 

 

HOGYAN LEHET MEGÁLLÍTANI MBAPPÉT?
"Nem szabad számára területet hagyni. Villámgyors, használnod kell a tested ellene, amikor elfut melletted. Sosem voltam egy kimagasló középhátvéd, néhány top védőnek kell ezt a kérdést feltenni."

 

VALÓDI ERŐFELMÉRŐ?
"Természetes, hogy az volt. Látható az erősségük, amikor azokat a játékosokat [Cavani és Neymar] a pályára küldik, de ismételten, erre a szintre szeretnénk eljutni. Törekszünk rá, hogy erősebbé tegyük a keretet, és számos fiatalt meg kell néznünk, hogy a következő szezonban feljebb léphessenek."

 

KIMPEMBÉNEK IS JÁRT VOLNA A PIROS?
"Igen [nagyon szerencsés volt, hogy nem kapta meg]. És ahogy Rashfordot a második félidőben földre vitte, és még szabadrúgást sem kaptunk érte. De annak semmi értelme, hogy ezekről a szituációkról beszéljek, már elmúltak. Érthető módon csalódott vagyok, hogy Paul nem lehet velünk majd a visszavágón, mert a legjobbunk volt. Folyamatosan három ember vette körül, de így is jól teljesített, így ez nagy csapás számunkra, mert tényleg jól teljesített."

 

HINNÜNK KELL ABBAN, HOGY A VISSZAVÁGÓN MEGFORDÍTJUK
"Tudjuk, hogy két gólt kell szereznünk, miközben egyet sem kapunk. De korábban véghez vittünk már ilyet ennél a klubnál, fordítottunk már meg párharcokat. Nyilvánvalóan a PSG kapustól csatárig tömve van jó minőségű játékosokkal, de hittel kell az otthonukba utaznunk. Meg kell próbálnunk nyerni, törekednünk kell és tanulni a mai találkozóból. Meg kell nézzük a mai összecsapást és látnunk kell, hol rontottuk el. Nyilvánvaló, hogy rögzített szituációból és kontrából nem szabad kapitulálni."

 

KÉSZEN FOGUNK ÁLLNI A CHELSEA-RE
"A Chelsea, majd a Liverpool következik, így nincs idő sajnálni magunkat. Készen fogunk állni a Chelsea ellen, ne aggódjatok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!