Eljött a fiatalok ideje

Ole Gunnar Solskjaer szerint három fiatal játékos is szerephez juthat a Manchester Unitedben, amikor szerdán este a Selhurst Parkban lesz jelenésük villanyfényes körülmények között.


Egy sérüléshullám erőteljesen megtépázta a Vörös Ördögök felnőtt csapatának keretét a hétközi Crystal Palace elleni Premier League bajnokit megelőzően, Ole Gunnar Solskjaer viszont mindezt lehetőségként éli meg arra, hogy a klub akadémiájának falai közül kikerülőket mély vízbe dobja.

 

Míg más menedzserek a futballban ódzkodnának attól, hogy a szezon ezen szakaszában fiatalokat vessenek be, Ole tisztában van vele, hogy bízhat az U23-as és az U18-as csapat tehetségeiben.

 

Ennek megfelelően többek között Jimmy Garner, Angel Gomes és Tahith Chong is ott lehet a Londonba utazók között, Ole pedig már alig várja, hogy láthassa, amint az ifjú titánok megmutatják magukat a legmagasabb szinten is.

 

"Igen, a srácok ma csatlakoztak [az edzéshez], úgyhogy benne lesznek az utazó keretben" - kezdte a norvég szakember kedd reggeli hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Most már régóta velünk együtt edzenek."

 

"Angel [Gomes] nagyon sikeres volt az angol U17-es válogatottal, olyan társakkal, mint [Jadon] Sancho, [Callum] Hudson-Odoi, és [Phil] Foden, ő pedig nagy részt vállalt ebből."

 

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha Angel lehetőséget kap, akkor élni fog vele."

 

Gomes már játszott a fővárosi Sasok ellen a Premier League-ben - ugyanis egyike volt azon akadémistáknak, akik bemutatkozási lehetőséget kaptak a 2016/17-es szezon utolsó fordulójában 2-0-ra megnyert mérkőzésen.

 

A támadó középpályás már Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt is szerepelt a felnőttek között, amikor kései csereként állt be a Boxing Day-en 3-1-re megnyert Huddersfield Town elleni bajnokin.

 

James Garner (balra) és Tahith Chong (jobbra) a felnőtt csapat edzésén

 

Chong a Solskjaer-érában debütálhatott felnőtt szinten a januári, Reading ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa összecsapáson, míg Garner a kispadig jutott, tehát a norvég szakember tudja, hogy a duó milyen minőséget képvisel.

 

"Jimmy Garner olyan, mint Michael Carrick, csak 20 évvel fiatalabb kiadásban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni, Chongy pedig képes bárki mellett elmenni, ha beáll, de ezek a srácok mindannyian készen állnak."

 

"Nehéz ha 16-17 évesen, védőként kell beállnod, de támadóként csak kimész a pályára és azon vagy, hogy megmutasd magad, mert ez a te lehetőséged. Ők megnyerhetik a csapatuknak a mérkőzést, de el nem veszíthetik."

 

Ha a triónak követendő példára lenne szüksége azt illetően, hogy mennyire fontosak az utánpótlás játékosok a United felnőtt keretének, csak meg kell nézniük a vasárnapi, Liverpool elleni 0-0-s döntetlent.

 

 

A Vörös Ördögöknél pályára lépett 14 játékosból öt a klub akadémiájáról került ki, Ole pedig külön dicsérettel illette Scott McTominay és Andreas Pereira teljesítményét az ősi rivális elleni rangadó kapcsán.

 

"Azt gondolom, hogy Scott és Andy is fantasztikus volt" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy itt a példa, így kell csinálni. Készen kell állnod arra, hogy elkövetkezik a te pillanatod is."

 

A házigazda Crystal Palace jó formában várhatja a manchesteriek vendégjátékát. Roy Hodgson legénysége minden sorozatot figyelembe véve hat mérkőzés óta veretlen, legutóbb pedig a Leicester City-t intéztek el 4-1-re.

 

"Ők nagyon, de nagyon jók, és természetesen el kell ismernünk, hogy a Leicester elleni győzelmük lenyűgöző volt."

 

"Tudjuk, hogy a Roy által felkészített csapatok ellen nagyon jónak kell lennünk a labdával és meg kell őket törnünk. Tisztában vagyunk azzal is, hogy [Wilfried] Zaha, [Andros] Townsend, [Michy] Batshuayi és [Christian] Benteke közül bárki is játsszon elöl, nagyon veszélyesek és szélsebesek a kontráik, úgyhogy a legjobb produkciónkra lesz szükségünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!