Solskjaer: Szerezhetünk gólt a Nou Campban

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United jövő kedden képes lehet arra, hogy gólt szerezzen a Barcelona otthonában, mely ahhoz kellene, hogy a tegnapi vereségből megpróbáljanak továbbjutni a BL-ben.


A United menedzserét a találkozó utáni sajtótájékoztatón kérdezték, majd a BT Sportnak adott interjút, melyek során ezeket mondta...

 


Átfogó értékelés

 

"Vannak pozitívumok és negatívumok. Úgy vélem, hanyagul kezdtük a mérkőzést és kissé idegesek voltunk a labdával. Nem igazán tudtunk nyomást gyakorolni. A góljuk után kicsit megnyugodtunk és jól játszottunk. Volt néhány igen jó teljesítményünk egyesektől, a középpályán nagyon jól dolgoztak."

 

"Olykor azt éreztem, hogy ez egy megfelelő United csapat. A szurkolók mögöttünk álltak, széthúztuk a játékot és beadásokat küldtünk a kapu elé. Néha ezek a beadások fejessel végződnek, valamikor pedig nem."

 

 

A Barca gólja és a United reagálása

 

"Nem kezdtünk jól, azt kell mondjam, Messi és Suarez remekül mozgott, nagyszerű gólt szereztek. Kis szerencséjük is volt azzal, hogy Luke-on megpattant és irányt változtatott, ami így egy csapás. De utána lenyugodtunk. Láthattad, rögtön a gól után a csapat összeállt és azt mondták, gyerünk, hozzuk vissza a meccset. Nem úgy, mint a PSG ellen, amikor újabb gólt kaptunk. Még nem lefutott a párharc."

 

 

Lenyűgöző McTominay

 

"Fantasztikus meccse volt. Amikor játszik, mindig fejlődik. Remek testfelépítésű, egész nap képes lenne futni. Párbajokat nyert, gyors volt. Minden egyes napon fantasztikus hozzáállással jön edzésekre, ez is az oka a fejlődésének. Minden olyan meccsen, amin pályára lép, egyre jobb és jobb lesz, ma az elsők között volt, akik lenyugtatták a csapatot. Túl gyorsan eladtuk a labdákat, kicsit le kellett lassítanunk és az első 15-20 perc után lenyugodtunk és a három középpályás igen jól tette a dolgát."

 

 

 

Hiányoztak a tiszta helyzetek

 

"Kevesek voltunk elöl, de egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Tudjuk, ha a Barcelona ellen játszunk, nagyon sokat kell védekezni labda nélkül és emiatt talán kissé elfáradsz, mire lehetőséghez jutsz. Pozitívum, hogy néhány dolgot meg tudunk húzni és csak egy gondolat jár majd a fejünkben, amikor odamegyünk: gólt kell szereznünk."

 

 

Messi szinte a pályán sem volt

 

"Ő egy fantasztikus játékos, ez a gól előtti beadásánál is látszódott, tudatosság volt benne és zseniális technikával oldotta meg. Mindent megtettünk ellene, amit csak tudtunk, közben olykor élesek is maradtunk. Ez nem a helyzetek estéje volt, nem hiszem, hogy egyszer is kaput találtunk volna, ez a csalódást keltő dolgok egyike, hiszen Rashy-nak is és Diogonak is volt helyzete. Amikor Anthony átjut a védelmen, általában egy remek átvétellel helyzetbe is kerül, de most nem jött össze."

 

 

Párizsban egy hegyet kellett megmászni...Barcelonában mi lesz?

 

"Már elvégzett munkával megyünk oda, de úgy, hogy még van esélyünk. Persze, egy kiváló csapat ellen játszunk, nehéz lesz. De előtte már megcsináltuk a dolgunkat. Úgy megyünk oda, hogy tudjuk gólt szerezhetünk. A PSG elleni, idegenbeli produkciónk reményt és hitet ad, hogy meg tudjuk csinálni, de tudjuk, talán a sorozat legnagyobb esélyese ellen lépünk pályára és a Nou Campba látogatunk."

 

"Ez egy kihívás és nagyobb eredmény lenne, ha megcsinálnánk, látva a Barcelona történelmét. Hazai pályán nem szoktak kikapni, de meg tudjuk csinálni, nem kétséges. Ott lehet bennünk a gólveszély. Ant, Rom, Rashy...bármelyikük is játszik majd elöl, nekünk csak a lőport kell szállítanunk neki és helyzeteket kell kialakítanunk."

 

"El kell találnunk a kaput! Néhány jó helyzetet kialakítottunk, Rashy-nek volt egy kapáslövése egy beadás után, Dalot is nagy lehetőség előtt állt a hosszú oldalon. Be kell lőni a helyzeteket. Nagyon hatékonynak kell lennünk. Tudjuk, nem lesz sok lehetőségünk, úgyhogy azzal az egy helyzettel is élnünk kell. Arra számítunk, hogy le akarják majd zárni a párharcot, belénk akarják döfni a kardot, de fel kell szívni magunkat, sokkal jobban meg kell tartani a labdát, mint tettük most."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!