Solskjaer: Továbbra is képesek vagyunk nagynevű játékosokat megszerezni

Ole Gunnar Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy a Manchester United képes lesz megszerezni azokat a játékosokat a nyár folyamán akiket szeretne - még akkor is, ha nem sikerül kivívniuk a következő szezonra a Bajnokok Ligája kvalifikációt.


A United esélyei egyre csökkennek arra, hogy a top 4-ben végezzenek, miután múlt vasárnap csak 1-1-es döntetlent értek el a Chelsea ellen hazai pályán, így két fordulóval a végelszámolás előtt továbbra is csak hatodikok.

 

Solskjaer azonban kijelentette, az Old Trafford továbbra is hívogató úti cél, a közvélemény pedig "meglepődne", ha tudná, hogy ügynökeik milyen játékosokat ajánlottak fel már számukra.

 

"Lehet, hogy jövőre ott leszünk a Bajnokok Ligájában, mert még van rá esélyünk, vagy pedig nem" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Meglepődnének, hogy mennyi ügynök mondta már el nekünk, hogy ügyfelük örömmel lenne részese a Manchester United jövőjének."

 

"Ez a Manchester United vonzerejének köszönhető, mert tudják, hogy milyen potenciál lakozik itt és hogy milyen méretű klubot szeretnénk újra visszajuttatni oda, ahova való."

 

"Igen, jelenleg nehéz pillanatokon megyünk keresztül. Volt néhány szezonunk, amikor nem tudtuk megütni azt a szintet, amire tőlünk számítani lehet, de most rajtam és a klubon múlik az, hogy a lehető leggyorsabban változtassunk ezen."

 

"Hogy ez egy Bajnokok Ligája nélküli szezon lesz, ki tudja? De a játékosok továbbra is a Manchester Unitedhez akarnak igazolni, és mindenki meglepődéssel olvasná a neveket, akik velünk kapcsolatba léptek ennek kapcsán."

 

 

Sűrű nyárra van kilátás a Sir Matt Busby Way-en, ugyanis nem kevesebb, mint hat stabil alapember távozására lehet számítani a nyár folyamán. Addigra szeretnének a klub részéről egy sportigazgatót is kinevezni, pár napja pedig napvilágot látott az a hír, hogy Ed Woodward ügyvezető ennek kapcsán Rio Ferdinanddal egyeztet.

 

Sokat emlegetik még ennek a pozíciónak a kapcsán a Red Bull Leipzig szakemberét, Paul Mitchellt is, aki korábban a Southampton és a Tottenham kötelékében is töltött már be hasonló szerepkört. Azonban bárki is legyen a csapat jövőbeli sportigazgatója, Solskjaer arra számít, hogy a végső szó az övé lesz az átigazolások kapcsán.

 

"Arra én fogom kimondani a végső szót, hogy ki érkezik és ki távozik" - tette hozzá.

 

"Folyamatos időközönként vannak megbeszéléseink. Elégedett vagyok azzal a folyamattal, amit tapasztaltam."

 

"250 játékos leigazolását várják tőlünk! Mindegyik játékosról úgy írnak az újságok, hogy le kellene őket igazolnunk, de remélhetőleg sikerülni fog olyanokkal is erősíteni, akikről eddig még nem írtak."

 

Chelsea elleni, sokba kerülő hibája ellenére David de Gea most vasárnap, a Huddersfield Town elleni bajnokira is megőrzi majd helyét a United kapujában, miután Sergio Romero térdsérüléssel bajlódik.

 

"Sergio tegnap megsérült, úgyhogy nem edz. Kifordult a térde. David jó edzésmunkát végzett a hét folyamán, úgyhogy ő fog játszani" - mondta Solskjaer.

 

"Fantasztikus teljesítményt nyújtott a szezon során. A vége felé nem a jó okokból került a címlapokra, de ezzel meg kell birkóznia."

 

"A kapusaink megéltek már jobb időszakot is, mint a mostani, de David készen áll a vasárnapra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!