Solskjaer: Lehetőséghez jutnak majd a fiatalok

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint a Manchester United tehetséges fiataljainak többsége lehetőséghez fog jutni a felnőtt csapatban a következő szezonban, annak ellenére, hogy nagy a kísértés a kölcsönbe küldésükre.


Az U23-as csapat több tagja talán már ebben a pillanatban is készen állna arra, hogy az Old Traffordtól távol, kölcsönben bizonyítson, de annak is mindig megvan az esélye, hogy a menedzsert lenyűgözve sikerüljön betörniük a manchesteriek felnőtt csapatába is.

 

Ole már több alkalommal is jelezte, hogy a következő idény Európa-liga szereplését a fiatalok bevetésére is használni kívánja, de arról hosszasan kell majd egyeztetni és gondolkodni, hogy melyik játékosnak mikor jön el a legmegfelelőbb pillanat a nagyobb terhelésre, egyénileg pedig milyen fejlődési ütem várható el tőlük.

 

Tahith Chong, James Garner és Mason Greenwood is Solskjaer irányítása alatt mutatkozhatott be a felnőttek között, míg Brandon Williams pedig tagja volt a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóra elutazó keretnek.

 

Angel Gomes csereként állhatott be a Cardiff City elleni szezonzáró bajnokin, így nem meglepő, hogy a saját nevelésű játékosok előretöréséről beszél mindenki a klub háza táján. Hogy kivel pontosan mi fog történni az elkövetkezendő időszakban, arra majd a felkészülési időszak adhat választ, amint visszatérnek a játékosok az Aon Training Complexbe július elején.

 

Amikor Solskjaert a kölcsönadásokról kérdezték a MUTV-ben, így válaszolt:

"Azt kell hogy mondjam, jó dolog lenne számukra, ha valahol egy teljes szezont eltölthetnének és végigjátszhatnának, de ismételten azt gondolom, hogy talán a legjobb helyük itt lenne, ahol a világ legjobb játékosaival edzhetnének együtt."

 

 

"Ebben a környezetben nagy múltra tekint vissza az, hogy a fiatal játékosokból a legjobbat hozzuk ki, de arról is nagyon jó tapasztalatokkal rendelkezünk, amikor egy játékosunk egy évet tölt el máshol, és aztán férfiként tér vissza közénk."

 

"Meglátjuk, hogy milyen döntést hozunk majd ezekkel a fiúkkal kapcsolatban, de most úgy látom, hogy a többségük maradni fog és lehetőséghez fog jutni a következő évben."

 

A menedzser azt is igyekezett kihangsúlyozni, hogy szeretne időt szakítani az akadémia játékosainak jobb megismerésére is, hogy szélesebb körű rálátása legyen arra, hogy kik kerülnek ki a klub képzési központjából.

 

Emellett pedig elárulta, mit szeretne látni az akadémia első éveseitől csapatmunka és döntés hozatal terén.

 

 

"Imádom a fiatalabb korosztályt figyelni" - tette hozzá.

 

"Szeretem látni, amikor a srácok megmutatják magukat. Látni akarom ezt az Old Traffordon amikor odakerülnek és hogy ki az, aki képes magát megfelelően kifejezni. És nem a trükközésre gondolok. Fiatalként is meg kell találni a finom egyensúlyt ebben a kérdésben."

 

"Nem nekem kell döntést hoznom néhány mérkőzésük láttán, de ha a csapatod 5-0-ra vezet, vagy éppen 1-0-s hátrányban van, akkor is ugyanazt akarom látni tőlük - a megfelelő viselkedést. Ez nem róluk szól, hanem a csapat érdekéről. Ha ezzel már 16-17 évesen rendelkezel, akkor a felnőtt csapatban is kamatoztatni fogod."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!