Ole: Tuanzebe a Unitedben is bizonyíthat

Ole Gunnar Solskjaer már alig várja, hogy még többet láthasson Axel Tuanzebe játékából, miután a védő szeretné letenni névjegyét a Manchester United mezében is.


A 21 éves középhátvéd remek benyomást tett a Premier League-be frissen feljutott Aston Villaban az előző szezonban, amely színeiben a play-off mérkőzésein keresztül segítette hozzá a birminghami klubot, hogy jövőre már ne a Championshipben kelljen szerepelniük. Most visszatért az Old Traffordra és miután július 5-én új, három éves szerződést írt alá, menedzsere izgatott a benne rejlő potenciál kapcsán.

 

"Axelnek remek esélye van arra, hogy itt maradjon köztünk és játsszon" - kezdte Solskjaer a perthi, Leeds United elleni felkészülési mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Tavaly nagyszerű éve volt, leszámítva a szezon eleji sérüléseit, de igazán bizonyítani tudta, hogy képes a legmagasabb szinten is teljesíteni."

 

"Feljutott az Aston Villaval, amely után erősen és koncentráltan tért vissza. Remekül játszott az első meccsünkön itt Perthben, úgyhogy ő egyike azon fiatal játékosainknak, akitől alig várom, hogy még többet láthassak."

 

Axel a Perth Glory elleni összecsapás kezdőcsapatában kapott helyet és 45 percet töltött a pályán Phil Jones párjaként a védelem tengelyében.

 

 

Erőnléti állapotot figyelembe vevő rotációja értelmében Ole a félidőben lecserélte, de ettől függetlenül Axel magabiztos teljesítményt nyújtott az ausztrál bajnokságban szereplő csapat ellen kapott gól nélkül lehozott mérkőzésen.

 

Mivel hat belső védő kapott helyet a túrán résztvevő keretben, így heves küzdelem várható a Chelsea elleni bajnoki idénynyitó kezdőcsapatába való bekerülésért, Ole pedig kihangsúlyozta, hogy a kimagasló teljesítményt nyújtók futhatnak majd ki az Old Trafford gyepére augusztus 11-én.

 

"Bárki teljesít jól, az tagja lesz a kezdőnek" - jelentette ki a norvég szakember.

 

"Aki pedig nem, annak meg kell harcolnia azért, hogy visszakerülhessen."

 

Mióta kikerült a klub akadémiájáról, Tuanzebe öt Premier League mérkőzésen szerepelt a Vörös Ördögök színeiben, legutóbb 2018 január 2-án, az Everton elleni idegenbeli győzelemkor, kései csereként.

 

Két különálló kölcsön időszakában 33 alkalommal lépett pályára az Aston Villaban, ahol a 2018/19-es szezon utolsó 9 mérkőzésén mindig a kezdőbe jelölte edzője április közepén elszenvedett sérülése után.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!