Befejeződött az akadémia átstrukturálása

A Manchester United a mai nappal két változást jelent be a játékosok kinevelésével világhírűvé vált akadémiai rendszerét illetően.


Nicky Butt új pozícióba, a felnőtt csapat fejlesztéséért felelős vezetőnek lett kinevezve, így közvetlenül Ole Gunnar Solskjaer munkáját segíti majd.

 

Nicky együtt fog dolgozni a norvég menedzserrel és edzői stábjával, hogy tovább erősítse az akadémia és a felnőtt csapat közti erős kapcsolatot és zavartalan utat biztosítson a fiatal játékosoknak ahhoz, hogy a következő szintre léphessenek. Továbbra is kulcsfontosságú szereplő lesz minden, az akadémiával kapcsolatos döntés meghozatalában és tagja lesz a technikai vezetőségnek is.

 

Az akadémia vezetőjévé Nick Cox lép elő. Nick vezetésével fog megvalósulni a teljes akadémiai program és ő fog felelni az edzői programért és az üzemszerű szolgáltatásokért, úgy mint sporttudomány, képzés, elemzés is. Új szerepkörében továbbra is közeli munkakapcsolatban fog állni Nicky Buttal, jelenteni pedig a futball fejlesztésért felelős vezetőnek, John Murtough-nak fog. 

 

Nick Cox

 

Ed Woodward, ügyvezető igazgató

"Ezek a változások tovább fogják segíteni azt a kiváló munkát és eredményeket, amelyeket az akadémiánktól láthattunk az elmúlt évtizedekben és egyben lehetőséget is biztosítanak arra, hogy folytassuk azt a büszke hagyományunkat, amelyben világklasszis játékosokat nevelünk ki, akik a felnőtt csapatban tudnak kiteljesedni."

 

Nicky Butt

"A DNS-emben van a Manchester United, az pedig egy nagyon büszke pillanat számomra, hogy új pozícióba kerülhetek. Szenvedélyes vagyok a nevelés és fejlesztés, illetve a tehetséggondozás területén, mert ezekkel képezhetünk klasszis játékosokat a klub számára. Ole vezetésével a víziónk biztosítani fogja, hogy továbbra is megfelelő környezetet tudunk biztosítani fiatal játékosainknak a bizonyításra."

 

Nick Cox

"20 évnyi fiatal játékosok fejlődését támogató munka után megtiszteltetés, hogy felkértek a Manchester United akadémiájának vezetésére. Tradicionálisan mi mindig is az élen jártunk abban, hogy olyan kimagasló környezetet biztosítottunk, amelyben a fiatal játékosok bizonyítani tudtak. A mai nappal beállt változások erre csak még jobb lehetőséget adnak és így maximalizálhatjuk a fiatal játékosainkban meglévő potenciált."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!