Evra: Négy hónapig csirkével a cipőmben játszottam

A Manchester United korábbi játékosa elárulta, hogy a Mocanónál töltött ideje alatt négy hónapig csirkével a cipőjében játszott.


Patrice Evra akkoriban egy korosztályos válogatott mérkőzésen elég fájdalmas sérülést szedett össze, viszont a Monaco akkori edzője, Didier Deschamps annyira fontos láncszemnek tartotta a védőt, hogy nem tudta mellőzni őt. Ekkor Evra más módszerekhez folyamodott a probléma kezelésében.

 

A klub egyik orvosa tanácsára egy csirkét helyezett a stoplisába, és úgy lépett pályára több hónapig. A védő ez idő alatt olyan remek teljesítményt nyújtott, hogy a Manchester United érdeklődését is felkeltette, akik később le is igazolták őt.

 

"Az emberek mindig arról beszélnek, amikor 2004-ben bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, viszont a karrierem legőrültebb időszaka a Mocanónál akkor történt, amikor megsérültem egy francia U21-es meccsen" - nyilatkozta Evra a The Players' Tribune-nek.

 

"Az egyik ellenfél nagyon rátaposott a lábfejemre, aminek köszönhetően súlyosan megsérültem. A kórházban a Monaco edzője, Didier Deschampsnak a következőket mondtam: 'nagyon fáj, még járni sem tudok, nem, hogy játszani'. Viszont a csapatnak szüksége volt rám, ezért az orvosok mindent megtettek, hogy elmulasszák a fájdalmat, de semmi sem segített."

 

"Ekkora az edzői stáb egyik tagja azt kérdezte: 'Miért nem próbálod ki az egyik régi módszert?' Mindenki megdöbbenve kérdezte tőle, hogy ez alatt mit ért. Ő annyit mondott: 'Csupán helyezz egy csirkét a cipődbe'."

 

 Omar Momani karikatúrája a nem mindennapi esetről

 

"Elég őrültségnek hangzik, viszont, aki ismer az tudja, hogy bármire nyitott vagyok. Tehát elmentem a helyi henteshez, aki megkérdezte, hogy mit szeretnék. Azt válaszoltam, hogy egy apróbb csirkét. Mire ő meglepődve kérdezte: 'Miért pont apróbbat?' Elmondtam neki, hogy a stoplisomba szeretném rakni."

 

"Az eladó csak nevetett, én pedig hazamentem a csirkével. Ezután egy új pár cipőt rendeltem, az egyik 42,5-ös, a másik 44-es méretű volt. Amikor megpróbáltam passzolni, akkor csak kicsit éreztem a fájdalmat, tehát hatásos volt. Így kezdtem el csirkével a cipőmben játszani, amely négy hónapig tartott. Viszont edzéseken nem használtam - az édesanyám sosem bocsájtaná meg nekem, hogy pazarlom az ételt - viszont minden mérkőzés előtt elmentem a megszokott henteshez, aki mindig így fogadott: 'Jó reggelt, Patrice. A szokásos lesz, igaz?'"

 

"A csirkés megoldásnak köszönhetem, hogy olyan jól játszottam abban az időben, és 2006 januárjában a Manchester Unitedhez szerződtem" - tette hozzá Evra.


Goal

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!