Solskjaer: Nem gyors megoldásokra törekedtünk

Az átigazolási szezon csütörtöki lezárulását követően a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kihangsúlyozta elkötelezettségét a klub hosszútávú "újraépítését" illetően.


A Vörös Ördögök három új igazolást jelenthettek be a nyáron - két védőt, Aaron Wan-Bissaka és Harry Maguire személyében, illetve a szélső középpályás Daniel Jamest - Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint pedig "elégedett" az erősítésekkel.

 

A Chelsea elleni idénynyitót megelőző péntek délelőtti sajtótájékoztatóján újságírók arról kérdezték a menedzsert, hogy nem csalódott-e, amiért nem tudtak további egy-két játékost megszerezni.

 

"A felkészülési szezon elején és az előző idény végén is elmondtam, hogy nem gyors megoldásokra törekedünk. Hosszabb távú újraépítésben gondolkodunk" - kezdte.

 

"A megfelelő játékosokat és személyiségeket kell megszereznünk, ami együtt jár azzal, hogy nem változtatjuk meg a hozzáállásunkat az utolsó három napban, ha nem sikerül megszereznünk a kiszemeltjeinket, vagy ha nem a megfelelő választ kaptuk azoktól, akiket szerettünk volna magunknál tudni."

 

"Ha kétség merül fel, és legtöbbször ez történik, akkor a legjobb dolog amit tehetsz, ha a rendelkezésedre álló játékosokban bízol."

 

"Szerintem az átigazolási időszak zárulásával együtt jár a megkönnyebbülés érzése is. Vége. Most már tudjuk, hogy kik azok, akikkel előre tekinthetünk, én pedig elégedett vagyok azzal a három játékossal, akiket szerződtettünk."

 

Romelu Lukaku személyében egy távozója volt a csapatnak az átigazolási időszak utolsó napján, aki az Internazionalehoz szerződött, az 1999-es Triplázás hőse pedig hiszi, hogy a United új, villámléptű támadóalakzata sikeres lehet a következő szezonban.

 

 

"Elérkezett az idő Rom távozására, mert olyan jó ajánlatot kaptunk érte" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Ő boldog, úgyhogy szerintem mindkét fél úgy zárhatta ezt az ügyet, ahogy szerette volna. Rom sokáig sérült volt a felkészülési időszakban. Nem vett rész az alapozásban, úgyhogy csak remélni tudom, hogy jó rajtot tud venni az Internél."

 

"Ő az egyik legjobb játékos 9-es poszton, ha egy edző olyan típusú játékot akar játszani. Én biztos vagyok benne, hogy [Anthony] Martial és [Marcus] Rashford képes lesz gólokat szállítani. Dan James is jeleskedni fog az előkészítésekben. Arra is fogadni mernék, hogy Jesse Lingard is eredményesebb lesz, úgyhogy ebben a szezonban más jellegű támadóalakzattal fogunk dolgozni. Igen, több gólra lesz szükségünk."

 

Amikor a sajtó képviselői arról érdeklődtek, csalódott hangulat uralkodott-e a klubházban, amiért az utolsó napon nem tudtak újabb igazolást nyélbe ütni, a 46 éves szakember így reagált:

"Nem ilyen volt a hangulat a klubon belül és azon szurkolók körében sem, akikkel találkoztam."

 

"Izgatottak az új játékosaink kapcsán, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy vannak olyan szurkolók, akik mindig újabb és újabb játékosokat igazolnának. Ez alaptartozéka annak, hogy valaki itt dolgozik. Mi azokkal a játékosokkal tervezünk, akik nálunk vannak, ők pedig viszonozzák azt a bizalmat, amelyet megszavaztunk nekik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!