Valószínűtlen a túrán szereplő fiatalok kölcsönadása

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a nyári túrán jó benyomást keltő fiatalokat a felnőtt csapat keretében fogja tartani.


Nincs hiány a fiatalok kölcsönvételében gondolkodó klubokban, de a norvég menedzser szeretné házon belül tartani a saját nevelésű tehetségeket az előttük álló hosszú szezonra való tekintettel.

 

A MUTV-nek adott exkluzív interjújában Solskjaert arról kérdezték, hogy mik a tervei Angel Gomes és Tahith Chong kapcsán, maradnak vagy ideiglenesen távoznak-e a nemzetközi átigazolási időszak szeptember 2-i lezárulta előtt.

 

"Nem" - válaszolta a klub házi tv-csatornájának amikor a játékosok kölcsönadásáról érdeklődtek.

 

"Már ott voltak velünk a felkészülési szezonban, ahogyan februárban, márciusban és áprilisban is. Jól teljesítenek az edzéseken, eddig még nem tudtunk megfelelő mennyiségű játékidőt biztosítani számukra. A felkészülési időszak megmutatta, hogy az elmúlt fél évben sokat értek és egyre inkább kezdenek hozzá szokni a felnőtt szintű futballhoz."

 

"Meg fogják kapni a lehetőségüket."

 

 

Azután, hogy a Cardiff City elleni tavalyi utolsó bajnokin pályafutása során először lehetett a kezdőcsapat tagja, Mason Greenwood biztosítékot kapott arra, hogy az előttünk álló idényben még több tapasztalatot gyűjthet majd.

 

A 17 éves csatár harcban lesz azért, hogy helyet szorítson magának a támadóalakzatban, főleg azt követően, hogy Romelu Lukaku távozott a csapattól az Internazionale hívására.

 

"Ez egy olyan nagy döntés, amit meg kell hozni olyankor, ha egy ennyire tehetséges játékost nevelődik ki házon belül" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Ilyen esetben mindig az a kérdés, hogy leigazolunk-e olyan játékosokat, akik hátráltatják majd az előrelépését vagy bizalmat szavazunk neki és játéklehetőséget kap."

 

"Ő egyike azoknak, aki az elkövetkezendő időszakban nagy részt vállalhat a csapat teljesítményéből és rengeteget fogjuk majd látni."

 

James Garner és Axel Tuanzebe személyében további két, a klub akadémiájáról kikerült játékos kapott helyet a felnőtt csapat keretében, amely a Premier League-ben használatos mezszámok bejelentésekor vált biztossá.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!