De Gea: Ole nagy hatással van a Unitedre

David de Gea hiszi, hogy a Manchester United sokat fejlődött az előző szezon óta, Ole Gunnar Solskjaer pedig "nagy hatással" volt az Old Traffordra.


Mielőtt Solskjaert véglegesítették márciusban a Vörös Ördögök kispadján, első 19 mérkőzéséből 14 alkalommal tudott győzni csapatával, azután viszont drámai mélyrepülésbe kezdtek és 32 ponttal lemaradva a városi rivális és bajnokságot megnyerő Manchester City mögött a bajnokság hatodik helyén végeztek.

 

Azonban a hullámvasútszerű szezonkezdésük ellenére De Gea - aki hétfőn írta alá új, hosszá távú szerződését a klubbal - szerint a norvég menedzser mindenki teljes támogatását élvezi a klubnál.

 

"Megérkezése első pillanatától kezdve hitt bennem és ezt ki is mutatta" - kezdte a spanyol válogatott portás a Manutd.com-nak.

 

"Szerintem hihetetlenül nagy hatással volt a csapatra. Szerintem 10 vagy 11 mérkőzést nyertünk zsinórban. Mindenki hisz benne, ez a legfontosabb dolog."

 

"A szurkolók mögötte állnak, ő pedig egy olyan menedzser, aki nagyon jól ismeri a klubot és a benne dolgozó embereket, ez pedig létfontosságú."

 

"Emellett nagy bizalmat szavaz a fiatal játékosoknak is, ami nagyon fontos számunkra, úgyhogy ő egy igazán nagyszerű menedzser."

 

 

A Premier League megalakulása óta az előző szezonban produkálta a United legpocsékabb védelmi mérlegét, ugyanis 54 kapott gól mellett csak 7 mérkőzésen úszták meg kapott gól nélkül, amely szám csak kettővel több, mint a kiesett Fulham és Huddersfield hasonló mutatóban produkált eredménye.

 

Azt a kettőt az Old Traffordon produkálták, de De Gea idén máris beállította ezt az eredményt azzal, hogy a Chelsea és a Leicester elleni hazai győzelmek során sem kapott gólt, és hiszi, hogy egyértelműen előre léptek ebben a tekintetben.

 

"Rengeteget fejlődtünk védekezésben. Kevesebb gólt kapunk, mint az előző szezonban" - tette hozzá.

 

"Tavaly túl sok gólt engedélyeztünk az ellenfeleinknek, de most már jobban védekezünk, ezáltal pedig az egész csapat teljesítménye javul."

 

"Természetes velejárója a jó védekezésnek, hogy az egész csapat javul. Nagyszerű játékosaink vannak a támadószekcióban, a mi teljesítményünkkel pedig őket is segíteni tudjuk."

 

"A csapat sokkal kompaktabb, ez pedig olyan alapot nyújt, amely révén a csapat csak jobb és jobb lehet. Erősebbé válunk, amely azt is maga után vonja, hogy sokkal nehezebb is lesz minket legyőzni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!