Csapathírek az Európa-liga nyitányra

Az Astana elleni hazai Európa-liga csoportmérkőzést megelőzően friss információkkal szolgált csapata állapotával kapcsolatban a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer.


A Vörös Ördögök sajtónyilvános edzésen vettek részt az Aon Training Complexben, mielőtt a norvég szakember délután találkozott volna a média képviselőivel.

 

Daniel James hiányzása jelentette az egyik legfontosabb beszédtémát, de emellett több pozitívum is napvilágra került.

 

Jesse Lingard illetve Diogo Dalot ismét a csapattal készült, így számításba vehetőek lesznek, és valószínűleg szükség is lesz rájuk, miután a vasárnapi West Ham United elleni bajnokit is szem előtt tartva erőteljes rotáció várható.

 

Az olyan fiatalok, mint Axel Tuanzebe, Angel Gomes, James Garner, Tahith Chong és Mason Greenwood is lehetőséghez juthatnak, míg Charlie Wellens személyében egy 16 éves saját nevelés is együtt dolgozott a mai napon a felnőtt keret tagjaival. A középpályás nagyon jól kezdte az idényt Neil Ryan akadémiai csapatában és már három gólt is jegyzett.

 

"Ez az, amiről ez a klub szól" - kommentálta Ole.

 

"Pontosan ezt tesszük: felhozzuk őket, kicsit együtt edzenek a felnőttekkel, hogy belekóstoljanak ebbe a légkörbe. Természetesen ismerem az apját [a Swindon Town menedzserét, Richie Wellenst] játékos korából és azt is tudjuk, hogy Charlie egy nagyon jó futballista. Szerintem ma egy nagyon jó napja volt. Emlékszem, hogy amikor még én voltam a felnőtt csapat tagja játékosként, akkor Febian Brandy már 15 évesen felkerült közénk. Ez is egy apró lépés ahhoz, hogy valakiből profi játékos váljon."

 

Charlie Wellens

 

Az edzés fő részén részt nem vevők közül Paul Pogba és Anthony Martial kapcsán a West Ham United elleni visszatérésüket tartja leginkább szem előtt az edzői stáb.

 

Azonban Pogba a társaitól külön, de már edzett, ahogyan Luke Shaw is, aki egy térdín sérülés miatt szintén nem volt bevethető az elmúlt hetekben. A remek formának örvendő Jamest nem kaphatták lencsevégre a sajtó munkatársai, de Ole reményei szerint a Kalapácsosok ellen már számíthat rá a hétvégén.

 

"Vannak még sérült játékosaink" - mondta a menedzser a MUTV-nek.

 

"Jesse visszatért, ami nagyszerű. Rossz időszaka volt, amikor az angol válogatottnál volt, de remélhetőleg újra a pályán üdvözölhetjük és újrakezdheti a szezonját."

 

"A fiatalok égnek a bizonyítási vágytól. Ők mind játszani akarnak. De nem hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy Pault és Anthony-t se fogjuk látni. Luke még nem áll játékra készen. Dan összeszedett egy rúgást. Kihagyta a mai edzést, a rehabilitációja pedig hosszabbra nyúlhat, mint arra előzetesen számítani lehetett, de remélhetőleg a hétvégére már visszatérhet."

 

 

"Diogo is felépült. Most már egy ideje velünk együtt edz, de szükségünk volt biztosítékokra, mielőtt a mély vízbe dobtuk őt. Valószínűleg a Leicester ellen már leülhetett volna a kispadra, de most már készen áll."

 

"Szerintem ez egy lehetőség számomra, hogy kihasználjam a keretben rejlő lehetőségeket és játékidőt biztosítsak a fiataloknak. Mindannyian tudjuk, hogy ha élni tudnának az esélyükkel, akkor az valami nagy dolognak a kezdete lenne. Remélhetőleg azt láthatjuk majd, hogy az ifjú titánok kimennek a pályára és élvezik ezt az estét."

 

"Nem tudunk túlzottan sokat az Astanaról, de második kalaposok voltak a sorsoláskor. Otthon nagyon jók szoktak lenni, ellenben idegenben kicsit megszenvednek, úgyhogy remélhetőleg mi is megtudjuk majd nehezíteni a csoportkör megkezdését számukra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!