Rekordbevétel a 2018/19-es szezonban is

A Manchester United klubrekordnak számító bevételt jelentett be a 2018/19-es szezonra vonatkozóan, de a profit csökkenésére számítanak a Bajnokok Ligája kvalifikációról való lemaradásuk miatt.


Annak ellenére, hogy Ole Gunnar Solskjaer legénysége pocsékul teljesít a pályán és hat forduló után csak 8 pontot szereztek a Premier League-ben, a Manchester United továbbra is jól muzsikál a pályán kívüli területeken.

 

A klub majdnem 150 millió fontot költött erősítésekre Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire és Daniel James személyében a nyáron, emellett pedig a pénzügyi szempontokból is tovább erősödtek.

 

Ed Woodward ügyvezető igazgató a mai, befektetőknek tartott beszédében kijelentette, sikeres üzleti évük után a Manchester Unitednél "első sorban a trófeák megnyerése jelenti a célt".

 

 

"Továbbra is tartjuk magunkat a csapat újjáépítésével kapcsolatos tervünkhöz és az akadémiai rendszerünk megerősítéséhez, amelyek egyetértésben vannak a klub és a menedzser filozófiájával is" - kezdte Woodward az eseményről megjelent sajtóközleményben.

 

"Ez mutatkozott meg a felnőtt csapathoz érkezett legutóbbi három erősítésünkben, a kulcsjátékosok szerződés hosszabbításában és az akadémiai tehetségek feltörekvésében is."

 

"A Manchester Unitednél mindenki eltökélt, hogy első számú célunkat, azaz a trófeák megnyerését elérjük."

 

Mindazonáltal a pénzügyi előrejelzések szerint jelentős csökkenés várható a bevételek területén, miután a csapat előző szezonbeli 6. helyezése a bajnokságban nem ért Bajnokok Ligája részvételt ebben az idényben.

 

Az előző évi 185.8 millió fontos profitrátához képest egy év múlva csak 155-165 millió fontot prognosztizálnak és a klub nem lesz képes maximálisan kihasználni az UEFA közvetítések után járó elosztási rendszerének bevételeit.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!