Manchester United 2-1 Tottenham Hotspur

Miközben mindenki arra volt kíváncsi, hogy miként fogadják az Old Trafford-on az egy éve menesztett José Mourinho-t, a csapat csodálatos játékot produkált és magabiztos győzelmet aratott a londoniak felett.


Mire minden szurkoló megtalálta volna a legkényelmesebb pozíciót az otthoni kanapén és belemélyedt volna az "ezt a meccset is lassan kezdjük, már látom előre" lelkületbe, máris villogott egyet Rashford és 1-0 volt a hazaiak javára a 7. percben.

 

 

Hogyan történt mindez? Lingard-ot próbálta szerelni Davinson Sanchez, de sikerült a labdát továbbpasszolnia Marcushoz, aki finoman kitette maga elé és tiszta erőből a rövid sarkot vette célba. Gazzaniga simán védte volna, ha az utolsó pillanatban nem harapott volna a labda a földbe, majd a kezéről a kapufának és pinball szerepjátéka végén a hálóban kötött ki.

 

A 12. percben szabadrúgáshoz jutott a Spurs olyan 20+ méterről, de Kane képtelen volt kaput eltaláló lövést produkálni.

 

Percekkel később Winks akasztott James-en egyet, aki a fejével José sípcsontjának ütközött az oldalvonal mellett - szerencsére senkinek nem esett komolyabb baja, de a Spurs játékos kiérdemelt egy sárgát magának.

 

 

6 perc elteltével Fred lett akasztva a 16-os előtt, az ezt követő szabadrúgás pedig nem sokkal kerülte el a bal kapufát. Ígéretes Rashford produkciót láthattunk eddig. Mourinho arról híres, hogy hátulról kezdi el felépíteni a csapatait, viszont ennek nem sok nyomát láthattuk eddig, hiszen mindkét szélen szabadon cikázott James és Rashford, emiatt Sissoko volt kénytelen visszalépni a középpályáról.

 

A 23. percben egy kis kavarodás történt a vendégek kapuja előtt, Greenwood laposan lőtt, viszont a jó néhány megpattanásnak köszönhetően végül a kapus lábáról pattant ki szögletre. Sanchez blokkolt egy Lingard bombát, előtte Fred próbálkozott, egy perccel rá pedig Rashford eresztette meg egyből, olyan 25 méterről középről, de Gazzaniga még épp időben ért bele és lökte kapufára. A fiatal angol csatár egyre inkább kezd hasonlítani az egykori Ronaldo-ra, főleg az ilyen lövések láttán.

 

Felpörgött a csapat, alig hagyják a Spurst levegőhöz jutni, két perc múlva újból Marcus próbálkozás, bal szélről indult meg befele, kitette jobbra és megpróbálta a hosszúba varrni, ezzel újabb védést kényszerítve ki. Jesse megpróbálta ezt leutánozni, de lövése már jóval a kapu mellé ment.

 

Nem sokkal a szünet előtt, a 39. percben érkezett egy gyors és erős beadás balról a United 16-osába, amit Aurier tett egyből kapura, de De Gea szerencsére lábbal még védeni tudta. A magas labdát Dele Alli gyönyörű mozdulattal vette át a feje fölött, egy fordulással helyben hagyott mindenkit és 2 méterről a hosszúba célzott. 1-1, kár volt ennyi helyzetet kihagyni. A hátralevő időben nem sok minden történt, volt egy szögletünk, de nem tudtuk már a kaput veszélyeztetni.

 

Alig kezdődött meg a második félidő, Rashford máris folytatta fantasztikus játékát: bal szélen indult meg, tört be és próbálta volna meg visszatenni középre, de Sissoko bénázott és akasztott, lépett, lökött rajta egyet, amit egyből befújt a bíró és büntetőt ítélt nekünk. Érthető okokból ha már kiharcolta magának, akkor ő is végezte el és nyugodtan a kapu közép-jobb részébe gurította a labdát, laposan. Megérdemelt 2-1 négy perccel az újrakezdés után, bár magát a büntetőt kicsit könnyen adták meg.

 

 

Lassan éledezni kezdtek a vendégek, Son lövését Fred, Kane próbálkozását pedig Young blokkolta. A pálya másik felén egy hosszasabb labdabirtoklás végén James-hez került a labda, de a lövés túlságosan középre ment ahhoz, hogy megdolgoztassa vele a Spurs kapust. Ötletek híján és egy újabb gólt szem előtt tartva Mou kezdte meg a cseréket, Moura helyett jött Eriksen, aki szabad pozícióban "lebegett" a csatársor mögött.

 

A 70. percben Winks helyett jött Ndombele, a 80-ban pedig Pereira váltotta Greenwood-ot - aki bár nem szerzett gólt, de láthatóan mindenhol jelen volt az utolsó harmadban és jól tartotta fent a labdát, illetve zavarta a védőket.

 

Közép-balról Eriksen hirtelen kiszúrta Aurier-t üresen a 16-oson belül, egyedül, de a lövést sikerült blokkolni, ahogyan a nem sokkal később történő Ndombele próbálkozást is.

 

Lo Celso jött be Sissoko helyett, majd Shaw lépett pályára Lingard helyére. 4 perc hosszabbítást határozott meg a bíró, ami alatt Rashford két hatalmas helyzetet is kihagyott, így nem sikerült a mesterhármasa (van Persie volt az utolsó, aki mesterhármast szerzett Vörös Ördögként).

 

Összességében egy nagyon élvezhető mérkőzés volt, nyertünk, de azért van min dolgozni és javítani.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!