Ole: Szeretnénk megnyerni a kupát

Ole Gunnar Solskjaer elmondta, ebben a sűrű programban nélkülözni tudták volna a Wolves elleni újrajátszást, ám a mai meccset megelőzően elárulta, végig szeretnének menni az FA-kupában.


Ole csapata azt a Wolverhamptont fogadja az Old Traffordon, mellyel korábban gól nélküli döntetlent játszott a sorozatban. A hétvégi, Norwich elleni 4-0 után a United remek hangulatban várja ezt az összecsapást, és a menedzser vázolta, a játékosok teljes mértékben arra figyelnek, hogy ott legyenek a 4. körben, mely során vagy a Watford, vagy a Tranmere lesz az ellenfél.

 

Ole, mi a helyzet az energiával a Norwich elleni, szombati győzelem után?
"Természetesen a srácok örülnek neki. Jó válasz volt az, úgyhogy várjuk a szerda estét. Ez egy olyan mérkőzés, mellyel egy lépéssel beljebb vagyunk. Mi játszunk otthon. Bármelyik idegenbeli találkozó nehéz, de a Molineux kemény volt, nagyon várjuk a mait."

 

Nem hiszem, hogy nagyon fel kellett volna térképezni a Farkasokat, tekintettel arra, milyen sokat játszottunk velük a közelmúltban.
"Igen. Persze visszanézünk az ellenük lejátszott meccsekre is, hogy lássuk, vannak-e frissítések, de állandó stílusuk van. Nuno alatt nagyon jól teljesítenek, tudjuk, mire számítsunk, mint ahogy ők is tudják, úgyhogy remélhetőleg egy jó meccs lesz."

 

Hogyan közelíted meg a találkozót ezúttal? Van bármi változás?
"Meg akarjuk nyerni az összecsapást, tovább akarunk jutni. Az FA-kupa egy fantasztikus sorozat, olyan, melyben szeretnénk eljutni a döntőig és megnyerni azt. Csak meg kell győződnünk arról, hogy erős csapatot állítunk ki és készen állunk a versenyre, mert ők erősek, jók a kontrákban és pontrúgásoknál. Vannak olyan játékosaik, akik tudnak lőni, szóval megint oda kell figyelnünk."

 

 

Sűrű szezon volt ez mindkét csapat számára a hazai kupákkal és az Európa-ligával - összegyűltek a meccsek, nem igaz?
"Szerintem olyan csapatuk van, mely a Premier League-ben bárki ellen veszélyt jelent, míg az Európa-ligában mindketten élvezzük a helyzetet, hiszen még bent vagyunk. Mindketten harcolunk a top 4-ért, ez a sorozat pedig olyan, amiben mindketten el akarunk jutni a végéig."

 

Hogy állsz az újrajátszásokhoz? Amolyan életmentő az alsóbb osztályú csapatoknak ezekben a fordulókban és persze a klub egyik legjobb mérkőzése volt 1999-ben, az Arsenal elleni ismétlés...
"Nagyot védett Peter [Schmeichel], nem igaz? Azt hiszem, Phil [Neville] élete romba dőlt fél percig, míg Peter nem védett ott. Az a szabály, hogy újrajátszás van. Persze meg is lennénk nélküle, hiszen vasárnap a Liverpool ellen játszunk, de nyerni kell, ez a menete. Nem vagyok az újrajátszás ellen, mert vannak játékosaink, akiknek kell a játékperc, úgyhogy ez egy lehetőség arra, hogy kicsivel több percet adjunk nekik."

 

Említetted is, gyorsan forduljunk a Liverpool meccsre - kell már gondolni rá?
"Majd a mai találkozó után. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy nagyon előre gondolkozzunk. Most jön ez, majd a Liverpool, a Burnley, remélhetőleg az FA-kupa következő köre, majd a City és a Wolves. Hat mérkőzés, ami után lesz egy kis szünet, erre a hatra külön fogunk figyelni."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!