Mata: Nem fogunk elszállni a kupasikertől

Juan Mata elmondta, pár percig elkezdett arról álmodozni, hogy milyen lenne egészen az FA-kupa döntőjéig menetelni, de a figyelmét most már a Liverpool elleni vasárnapi rangadóra fordítja.


A Vörös Ördögök már az új év hatodik mérkőzésére készülhetnek, amikor vasárnap a Mersey-partján lesz jelenésük, de Mata mérkőzést eldöntő találata a tegnap esti, Wolves elleni 3. fordulós FA-kupa összecsapáson esélyt nyújtott számára ahhoz, hogy egy kicsit elkalandozzanak gondolatai a sikeres múlt eseményeiben.

 

A spanyol középpályás 2016-ban a Uniteddel, 2012-ben pedig a Chelsea játékosaként nyert FA-kupát, ő pedig még most is ugyanolyan éhes a trófeák megszerzésére, vagy a nagy stadionokban való szereplésre, mint korábban.

 

"Nagyon komolyan vesszük az FA-kupát, mert ez egy nagyon különleges sorozat, személy szerint pedig nagyon kedvelem" - kezdte Juan a MUTV-nek.

 

Egészen január 23-ig nem derül majd ki a United következő fordulóbeli ellenfelének kiléte, ugyanis kedden a jövő hétre kellett halasztani a Tranmere Rovers Watford elleni összecsapását.

 

A manchesteriek így csak 3 nappal a 4. forduló előtt tudják majd meg, hogy a Prenton Parkban vagy a Vicarage Roadon lesz-e jelenésük, de Mata ezzel most még nem foglalkozik.

 

"Három-négy nappal korábban fogjuk csak megtudni, hogy kik ellen fogunk játszani, de most erre nem is gondolunk. Csak a következő mérkőzésünkre koncentrálunk, ahol megpróbáljuk ugyanezt a futballt, ugyanilyen jó eredményekkel játszani" - tette hozzá.

 

"Manapság a futballban nincs idő túlzottan szomorkodni, örülni egy vereség vagy győzelem miatt. Most már száz százalékban a Liverpool elleni összecsapásra készülünk. A hétvégén egy nagyon különleges mérkőzés vár ránk."

 

 

Mata örül, hogy végre le tudták győzni Nuno Espirito Santo legénységét, akik ellen a legutóbbi hat mérkőzésükön ez volt az első sikerük.

 

"Végre nyerni tudtunk ellenük. Nehéz ellenfelek. Az edzőjük nagyon jól felkészítette őket és nagyon jellegzetes módon játszanak."

 

"Bármely csapatnak nehézséget okozhat a legyőzésük. De mi nyerni tudtunk 1-0-ra, továbbjutottunk, úgyhogy elégedettek vagyunk."

 

A korábbi világbajnok játékos első gólját szerezte Angliában ebben az idényben az újrajátszás második félidejében, de elismerte, hogy csak az utolsó pillanatban döntötte el, hogy átemeli a labdát a Wolves kapusa, John Ruddy felett.

 

"Eljutott hozzám a labda és rengeteg terület volt előttem, szóval megpróbáltam olyan gyorsan futni, ahogy csak tudok."

 

"Nem mindig túlzottan jó dolog, ha sok időd van gondolkodni. Több dolog is végigfutott az agyamon a befejezést illetően és amikor végül a kapus nagyon közel került hozzám, akkor döntöttem az átemelés mellett. Szerencsére bement."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!