Ole Young átigazolásáról

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy Ashley Young közel áll ahhoz, hogy az Internazionale-hoz igazoljon.


A Vörös Ördögök csapatkapitánya engedélyt kapott arra, hogy nyélbe üthesse átigazolását a Serie A-ba, miután a bajnoki címre esélyes milánóiak már hetek óta tárgyalásban állnak megszerzését illetően.

 

Az Intert irányító korábbi Chelsea menedzser, Antonio Conte a nyáron már szerződtette az Old Traffordról Romelu Lukakut, Alexis Sanchezt pedig kölcsönben szerezte meg egy évre.

 

"Nos, hogy őszinte legyek, ez a döntés Ashley érdekében került meghozatalra" - magyarázta Ole a játékosért érkezett árajánlat elfogadásának okát.

 

"35 éves lesz a nyáron és ha valahol két éves szerződést kap, akkor az csak rajta múlik, hogy elfogadja-e. Mi nem álltunk készen ilyen hosszúságú elköteleződésre."

 

"Ő nagyszerűen szolgálta ezt a klubot. Csapatkapitány volt, trófeákat nyert, bajnoki címet, kupasorozatokat, de vannak feltörekvő játékosaink az akadémiáról is."

 

"Úgyhogy most jött el a váltás ideje. Amikor Ashley fejében és gondolataiban megszületett, hogy 'igen, ki akarom ezt próbálni', akkor miért ne történhetne meg ez most?"

 

 

Az ügylet nyélbeütése kapcsán a MUTV-nek így folytatta Solskjaer:

"Amikor ez a helyzet előállt, akkor meg kellett néznünk a lehetőségeinket a rendelkezésünkre álló szélső védők tekintetében. Ott van Brandon [Williams], aki kikerült az akadémiánkról és rengeteget fejlődött. Aaron [Wan-Bissaka] fantasztikus."

 

"Luke [Shaw] számomra az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező baloldali védő Angliában. Aztán ott van Diogo [Dalot] és Tim [Fosu-Mensah] is - már mindketten egészségesek. Tele vagyunk szélső védőkkel."

 

"Ashley fejében az járt, hogy szeretne új kalandba belevágni, mostanra pedig már 35 éves. Fantasztikus munkát végzett és fantasztikusan szolgálta ezt a klubot. Szerintem ez egy olyan lehetőség volt számára, amelyre igent kellett mondanunk. Kaptunk átigazolási díjat egy olyan játékosért, aki hihetetlenül lojális volt a klubhoz."

 

"Sok szerencsét. Ilyen a Manchester United: a játékosok sokáig szolgálják, továbblépnek, a helyükre pedig más lép fel."

 

Young 202 tétmérkőzésen húzhatta magára a Vörös Ördögök mezét, 59 alkalommal csereként, ezeken pedig 19 gólt szerzett.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!