Ole: Nagy lépéseket tettünk előre

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United "nagy lépéseket tett előre" a Liverpool elleni vereség során és kijelentette, nincs itt a megfelelő idő ahhoz, hogy a klub átigazolási politikájáról beszéljenek.


Vasárnapi 2-0-s United elleni győzelmével a Liverpool már 16 pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, ötödik helyezett ősi riválisukat pedig már 30 egységgel előzik meg.

 

Az Anfielden elszenvedett vereség ellenére Solskjaer hiszi, hogy csapata a fejlődés jeleit mutatta és hogy "jó úton járnak" ahhoz, hogy odaérjenek a bajnokság legjobb négy helyének valamelyikére.

 

"Kikaptunk a Liverpooltól. Egy olyan csapattól, amelyet mindenki fantasztikusnak tart és akik ellen egészen az utolsó labdaérintésig meccsben voltunk. Számomra ez nagy előrelépést jelent" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Természetesen csalódottak vagyunk a mérkőzés elvesztése miatt. Nem akarunk mögöttük állni a bajnokságban. De egyértelműen vannak olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy jó úton járunk."

 

A Vörös Ördögök legendája és egyben a Sky Sports szakértője, Gary Neville szerint a Manchester Unitednek "gyorsan kell reagálnia" az Anfielden elszenvedett vereségre és állítása szerint "öt vagy hat" játékosra is szüksége lenne Ole Gunnar Solskjaer keretének ahhoz, hogy rövidtávon versenyben lehessenek a Premier League bajnoki címéért.

 

Mindazonáltal Solskjaer szerint a klub átigazolási politikájával kapcsolatos szóbeszéd nem éppen megfelelően időzített a Burnley elleni szerdai hazai bajnokijuk előtt.

 

"Most nincs itt annak az ideje, hogy az átigazolási politikáról beszéljünk" - tette hozzá.

 

"Részemről a következő, Burnley elleni meccsünkre koncentrálok."

 

"Mi mindig azon gondolkodunk, hogyan lehetne megerősíteni a csapat keretét és a klubot, de nem most jött el annak az ideje, hogy erről beszélgessünk."

 

 

Ole megerősítette, hogy Marcus Rashfordnak nem volt korábban ismert hátproblémája azt megelőzően, hogy a múlt héten dupla stressztörést szenvedett volna.

 

A 22 éves saját nevelés a Wolves elleni FA-kupa újrajátszás során állt be a kispadról csereként, majd hagyta el idő előtt a pályát, amely okán legalább hat hetet kihagyni kényszerülhet.

 

Több olyan tudósítás is napvilágot látott, hogy Solskjaer azon tény ismeretének ellenére is folyamatosan játszatta Rashfordot, hogy az angol válogatott játékos már akkor hátsérüléssel bajlódott, de ő tagadta, hogy így lett volna.

 

"Nem volt korábban sérülése, nem."

 

"Egy picit panaszkodott a legutóbbi Burnley elleni meccs [2019. december 28.] után. Megfelelően kezeltük az ő állapotát, amennyire csak lehetőségünk volt. Volt néhány kezelésekkel teli szabadnapja, bizonyos meccseken idő előtt lecseréltük és nem kezdett minden egyes meccsen."

 

"Aztán hirtelen lett egy új sérülése, előtte nem volt ilyen jellegű problémája."

 

Rashford a klub házi gólkirálya ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve ugyanis már 19 gólnál jár, a hiánya pedig felerősítheti a csapat csatár utáni kutatását a januári átigazolási időszakban.

 

Solskjaer el is ismerte, hogy nyitott szemmel járnak az átigazolási piacon.

 

"Időbe fog telni, mire ő (Rashford) felépül."

 

"Mindig a keret megerősítésén dolgozunk, úgyhogy majd meglátjuk, hogy sikerül-e olyan játékost találnunk, aki előre lépést tud jelenteni számunkra. De jelenleg nincs olyan dolog, amelyről beszélni tudnék."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!