Greenwood Ole szerepét dicsérte felemelkedésében

Mason Greenwood szerint a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kulcsszerepet játszott "észbontó" utazásában a felnőtt csapatig.


Solskjaer úgy döntött, hogy Romelu Lukaku és Alexis Sanchez nyári Internazionale-hoz történő távozása ellenére sem szerződtet új játékos csapata támadósorába, annak érdekében, hogy tisztán tartsa a 18 éves saját nevelés útját a felnőtt csapatba.

 

Ezzel hatalmas bizalmat kapott Greenwood, aki a mostani szezont megelőzően csak egy Premier League mérkőzésen volt kezdő, de a United akadémiájának legfrissebb csillaga igyekezett meghálálni ezt és 10 gólt szerzett a csapatban.

 

"Ez tényleg észbontó" - kezdte Greenwood a MUTV-nek.

 

"Nem igazán tudom szavakba önteni, hogy mit jelent számomra a Manchester United felnőtt csapatának öltözőjében lenni és az Old Trafford gyepére kifutni."

 

"Lenyűgöző dolgok ezek. Mindneki láthatja, hogy mosolygok, amikor gólt szerzek. Ez elképzesztően jó érzés."

 

"Szeretném letenni a névjegyemet a klubnál és a lehető legtöbb gólt akarom szerezni. Trófeákat akarok szerezni a Uniteddel, ahogyan minden az akadémiáról felkerülő fiatal játékos, úgyhogy lenyűgöző lenne, ha ez hamarosan sikerülhetne."

 

 

"Ole [Gunnar Solskjaer] hatalmas szerepet játszott ebben. Ő maga is átélte mindezt és tudja, hogy miről beszél. Mindenki hallgat rá. Rengeteget segít nekem."

 

"Ahogyan természetesen Kieran [McKenna] is. Az akadémiai csapatban töltött első évemben már dolgoztam vele, most pedig a felnőttek között folytatjuk a közös munkát."

 

Greenwood a Solskjaer által megfiatalított csapatban állandó játéklehetőséghez jutott a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 32 meccsen játszott és elmondhatja, hogy eredményes tudott lenni a Premier League-ben, az Európa-ligában, az FA-kupában és a Ligakupában is.

 

"Minden nagyon gyorsan történik és tényleg mindent meg kell fogadnom és magamévá kell tennem, amit a menedzser és a játékostársaim tanácsolnak" - tette hozzá Mason.

 

"Ez egy kemény út és még sehol se tartok ahhoz képest, ahová szeretnék eljutni. Továbbra is keményen fogok dolgozni és folytatni fogom az utamat."

 

"De ha valaki a szezon kezdetén azt mondta volna nekem, hogy 10 gólt fogok szerezni első teljes Manchester Unitedes szezonomban, akkor azonnal elfogadtam volna. Mivel most már ez sikerült, ezért még többet szeretnék elérni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!