Ole: Ighalo akár végleg hozzánk igazolhat

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nyitva hagyta az ajtót az előtt, hogy Odion Ighalo kölcsönszerződése lejárta után végleg az Old Traffordra költözhessen a Sanghaj Shenhuatól.


A csatár a ma esti, Chelsea elleni idegenbeli rangadón mutatkozhat be a United színeiben, menedzsere pedig arra sarkallja, hogy tegye le névjegyét, amíg a Vörös Ördögöknél játszik.

 

"Ez egy kölcsönszerződés, de ha már ott állsz az ajtóban és bizonyítasz, akkor az lehetőséget ad számodra a továbblépésre" - kezdte a norvég szakember még pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Mindenkire ugyanez vonatkozik, akár ideiglenesen, akár véglegesen igazol egy csapathoz. Ha játékosként, emberként sikerül bizonyítanod, segíteni tudsz a csapat fejlődésében, akkor természetesen van lehetőség arra, hogy ezt hosszabb távon is megtehesd."

 

"Ez nem csak Odion esetében van így, de mivel kérdezték, ezért igen, természetesen az az ő célja is, hogy a lehető legjobban játszon. Aztán az már csak rajtunk múlik, hogy ha mi meg akarjuk őt tartani, akkor ő is maradni akarjon."

 

"Szerintem időnként valószínűleg megcsípi saját magát, mert 30 éves korában a kedvenc csapatánál játszhat."

 

"Remélhetőleg bizonyítani fogja azt, amire szerintem képes. Ő már egy bizonyított góllövő, úgyhogy minden rendben fog menni."

 

 

Nem a nigériai támadó volt az egyetlen új szerzemény az Old Traffordon januárban, ugyanis a Sporting Lisszabontól Bruno Fernandes is Észak-Nyugat Angliába tette át székhelyét.

 

A középpályás a Wolverhampton Wanderes elleni debütálása alkalmával kiérdemelte a mérkőzés legjobbja elismerést, a menedzser pedig abban reménykedik, hogy erre a teljesítményére építeni tud a továbbiakban is.

 

"Nagyon örülök a két érkezőnknek" - tette hozzá Ole.

 

"Nagyszerű, hogy ilyen hosszú várakozás után sikerült Brunot megszereznünk, főleg azt látva, hogy mit képes adni számunkra. Jó lesz Odiont is beintegrálni a csapatba."

 

A manchesteriek jelenleg hat pontos hátrányból követik a Chelsea-t a Premier League-ben, így egy mai győzelemmel karnyújtásnyi távolságba kerülhetnének a Bajnokok Ligája indulást érő helyektől.

 

Bár ebben a szezonban a legrangosabb európai kupasorozatban való indulás jogának kivívása fő célként szerepel a csapat számára, a menedzser ettől függetlenül úgy gondolja, hogy egy top 4-en kívüli pozitícióval is képesek lennének továbbra is az Old Traffordra csábítani a legkiválóbb játékosokat. 

 

"Természetesen nagy presztízst jelent ebben a sorozatban szerepelni."

 

"Ha a szezon hátralévő részében jól tudunk játszani, és az általalunk kinézett játékosokat ez lenyűgözi, akkor könnyebb lehet őket meggyőzni arról, hogy hozzánk igazoljanak."

 

"Nem gondolnám, hogy a Bajnokok Ligája esetleges következő szezonbeli hiánya egyértelműen döntő szerepet játszana egy játékos szerződtetését illetően."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!