Chelsea 0-2 Manchester United

A United idegenben legyőzte a Chelsea csapatát és közelebb került a negyedik helyhez.


Ole Gunnar Solskjaer a kezdőcsapatba nevezte Eric Bailly-t, aki a három belső védős rendszer egyik tagjaként játszhatott. Az elefántcsontparti játékoson látszott a meccshiány, egy-két alkalommal hajmeresztő megoldást választott.

 

Az első helyzetet a hazaiak alakították ki, a United tizenhatosa előterében járatták a labdát, melyet James kapott meg, a védő 17 méterről lőtt, a labda centikkel kerülte csak el a kaput.

 

Nem sokkal később egy kontra végén Willian tekert a hosszú felső irányába, de túl magasra sikeredett a próbálkozása.

 

A 10. perc végén Kante ült a gyepen, le is sántikált a pályáról, Frank Lampard kényszerű cserét hajtott végre igen korán.

 

A 12. percben Fred és Fernandes gyors passzai után a brazil lőhetett, de próbálkozása egy védőről szögletre pattant.

 

Az első negyed órát követően a United kezdte átvenni a játék irányítását és a labdabirtoklás is a javára fordult, ám komoly helyzet nem jött Fernandeséktől.

 

Nem úgy a Chelsea részéről, amikor Pedro beadását Batshuayi lőhette el 13 méterről, teljesen üresen, ám a csatár kapu mellé tüzelt.

 

A 31. percben Fred labdaszerzése után James tálalt Williams elé, aki elrobogott a szélen, beadását azonban Kovacic mentette szögletre. A sarokrúgást kifejelték a védők, épp Fernandes elé, ám a portugál első lehetősége kapu mellé szállt.

 

Két perccel később Matic labdaeladása után Azpilicueta került óriási helyzetbe, de Bailly hatalmasat mentett.

 

A 36. perc elején Fernandes passza után Martial robogott kapu felé, lövése azonban a hosszú kapufa előtt csorgott el.

 

Már úgy tűnt, nem születik gól a félidőben, ám a rendes játékidő utolsó percében előnyhöz jutottak a Vörös Ördögök. Wan-Bissaka kényszerítőzött Freddel, az angol bekk két csellel bolondot csinált Willianből, majd nagyszerűen centerezett, amire érkezett Martial és zseniális fejessel vette be Caballero hálóját.

 

Kiegyenlített játékrészt láthattunk, kevés helyzettel, középpályán nagy csatákkal, olykor kemény belépőkkel, és manchesteri vezetéssel.

 

Sok hibával játszottak a félidő elején a csapatok, egy hiba után Pedro került hatalmas helyzetbe, lövése azonban szögletre ment. A szöglet után Zouma - aki csereként állt be - kapásból, 9 méterről lőtt a kapuba, ám sokáig nem örülhettek a Chelsea drukkerei, mert Anthony Taylor lökés miatt szabadrúgást ítélt kifelé gól helyett, miután a VAR segített a játékvezetőnek.

 

Pedrot szerelte Fred a tizenhatos előtt, a támadó lerántotta a brazilt, amiért szabadrúgáshoz jutott a United. Fernandes tekert a rövid alsó felé, de a portugálnak nem sikerült gólt szereznie.

 

Két perc elteltével azonban gólpasszt osztott ki a támadó, szöglete kiválóan szállt a tizenegyes pont környékére, Maguire remekül érkezett és védhetetlenül fejelt Caballero kapujába, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A 70. percben jobb szélről szabadrúgás szállt a hazai kapu elé, Maguire fejelt, de Azpilicueta nagyot mentett.

 

Két perccel később saját térfélen adta el a labdát a United, Giroud bokamozdulattal hozta nagy helyzetbe Kovacic-ot, ám Bailly odaért és óriásit mentett. A hazai középpályás megsérült az esetnél, alig tudott lábra állni, miközben Lampard már kihasználta mindhárom csere lehetőségét.

 

A 76. percben csúnyán eltolódott a vendégek védelme, egy jobbról érkező labdára lecsapott Giroud és közelről a kapuba lőtt - azonban a VAR után ezt a gólt is elvették a londoniaktól, hiszen a francia játékos lesen volt.

 

Az utolsó 10 perc sok játékmegszakítást hozott, a sárga lapok is előkerültek. A 89.percben Mount szabadrúgással veszélyeztetett, beadás helyett a rövidet célozta be, kapufát lőtt.

 

A ráadás pillanataiban Fred labdaszerzése után a csereként beálló és a Unitedben bemutatkozó Ighalo került helyzetbe, Caballero azonban nagyot védett.

 

Végül a United megszerezte a győzelmet egy olyan mérkőzésen, amiről még sokáig fognak beszélni.

 

 

Premier League, 26. forduló
Chelsea 0-2 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Chelsea: Caballero - James, Christensen(Zouma 46.), Rüdiger, Azpilicueta - Kane(Mount 12.), Jorginho, Kovacic - Pedro, Batshuayi(Giroud 68.), Willian
Nem használt cserék: Kepa, Alonso, Barkley, Tomori

 

United: De Gea - Bailly, Maguire, Shaw - Wan-Bissaka, Fred, Matic, Williams - Fernandes(Dalot 92.) - James(Pereira 80.), Martial(Ighalo 90.)
Nem használt cserék: Romero, Jones, Mata, Greenwood

 

Gólszerző: Martial 45', Maguire 66'

 

Sárga lap: Willian, Rüdiger, Zouma, Pedro illetve Fred, Williams
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!