Solskjaer a koronavírusról

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elmondta, minden hatósági döntést támogatni fog, amely a jelenlegi koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos.


A Vörös Ördögök zárt kapus mérkőzés keretében lesznek kénytelenek megbirkózni a LASK együttesével az Európa-liga nyolcaddöntőjében, de más párosításokat el is halasztottak a kialakult helyzetre való tekintettel.

 

A Ligakupa döntője miatt szerdára halasztott Manchester City - Arsenal bajnoki mérkőzésnek újra más időpontot kell keresni az illetékeseknek.

 

Mivel a jelenlegi állapotok szerint eléggé gyorsan terjed a járvány, ezért Solskjaer kijelentette, hogy ő tiszteletben tartaná a szakértők döntését az egyes sorozatok folytatásával kapcsolatban. Mindazonáltal addig is arra koncentrál, ami a pályán történik.

 

"Nem tudjuk, hogy mi fog történni, a lehető legjobb módon kell kezelnünk a helyzetet" - mondta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Linzben a norvég szakember.

 

"Szerintem a futball a szurkolókért van. Szurkolók nélkül semmit se ér. Azt gondolom, hogy minden mérkőzést miattuk kell játszani."

 

"Természetesen tv-n keresztül továbbra is követhetőek az események, de holnap, két nap vagy egy hét múlva kaphatunk másról is üzenetet, szóval ez egy nehéz helyzet. De ettől a fiúk még nagyon jól végzik a dolgukat, csak a feladatuk elvégzésére koncentrálnak és a klub részéről is ugyanígy kell tennünk."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy elfogadná-e azt, ha a Premier League szezonját nem fejeznék be, így válaszolt:

"Igen, adott körülmények között érthetőnek tartanám. Természetesen a szakértők dolga erről döntést hozni, a legfontosabb kérdés pedig a lakosság egészségügyi állapota. A meghozott döntést mi pedig támogatni fogjuk."

 

A sajtótájékoztatón a menedzser mellett ült Scott McTominay, akinek azt a kellemetlen kérdést tették fel újságírók, hogy milyen érzés lenne számára, ha a már hetek óta szinte biztos bajnoknak mondható Liverpool megkoronázását a körülmények megakadályoznák.

 

"Ezt a kérdést természetesen elég nehéz megválaszolni" - mondta.

 

"Részemről nem igazán tudok erről sok mindent elmondani. A menedzser, az edzői stáb és a játékosok is csak és kizárólag magunkkal foglalkozunk. 100 százalékig elkötelezettnek kell lennünk és azon az úton kell maradnunk, amit jelenleg járunk, a többi csapatot pedig el kell felejtenünk. Az egyetlen csapat, amelyre koncentrálunk, az mindig a következő mérkőzés ellenfele, ez pedig most a holnapi [csütörtöki], majd a vasárnapi, aztán megint a csütörtöki és a vasárnapi. Nekünk továbbra is megfelelően fel kell készülnünk a mérkőzéseinkre és remélhetőleg a koronavírus nem fog túlzottan nagy hatással lenni ránk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!