Ole útja a Unitedbe

A Babaarcú Gyilkos elmeséli, hogyan is élte meg első napjait Manchesterben.


Ole Gunnar Solskjaer szerezte a Manchester United történetének talán legfontosabb gólját, de a norvég menedzser azt állítja, mindehhez csak egy merő véletlen vezetett, mikor felfigyeltek rá a klubnál.

 

Solskjaer a United hivatalos podcast műsorában elevenítette fel emlékeit azokról az időkről, amikor először kapcsolatba került a csapattal és Sir Alexszel. Elmondta, hogy a tartalékcsapat akkori edzője, Jim Ryan gyors reakciójának volt köszönhető, hogy az ipari nagyvárosban kötött ki, mivel a Wolverhampton együttese is benne volt a pakliban, mint a Moldet követő állomása.

 

"Jól emlékszem, 2 pazar gólt lőttem a norvég válogatottban egy Azerbajdzsán elleni vb-selejtező meccsen, amikor Jim Ryan épp Ronnie Johnsen játékát mérte fel. Mark McGhee ült egy székkel arrébb, a Wolves menedzsere és megkérdezte tőle, milyen poszton nézelődik. Azt felelte, csatárt szeretne igazolni."

 

"Miután meglőttem a másodikat, Jimmy azon nyomban felhívta a Sirt közvetlenül McGhee mellett ülve, hogy talált valakit, de gyorsan le kell csapniuk rá. Szóval így történt."

 

Még ha az angol futball szerelmesei nem is ismerték a 23 éves játékost, több kérője akadt már.

 

"Figyelt-e a Liverpool és a Bayern München? Igen, a Cagliari és a PSV is számos más klubbal karöltve. De sose döntenék máshogy. Csak is egy csapatot választhattam, ez pedig a United."

 

"A Molde tulajdonosai behívtak az irodába. Megkérdezték, hogy elégedett vagyok-e az ajánlattal, azt feleltem, hogyne. Mivel a következő napokban mind ők, mind a Vörös Ördögök akkori elnöke Martin Edwards is nyaralni készült, azonnal cselekednünk kellett. A magánrepülőgépük valami hiba folytán le volt robbanva, ezért béreltek egy másikat csak azért, hogy hamar ott lehessek Angliában."

 

 

Ezt követte az első találkozás Sir Alex Fergusonnal egy fish and chips társaságában, valamint az Álmok Színházában tett túra.

 

"Féltem, nehogy valami blődséget mondjak és rossz legyen a benyomása rólam. Tudtam, hogy még nem látott játszani, ezért fontos volt, hogy miként mutatom be magamat."

 

"Az Old Trafford egyik éttermében ettünk, körülbelül másfél órát beszélgettünk négyszemközt. Úgy gondolta, töltsek el 6 hónapot a tartalékok között, azután szép lassan meg lesz a lehetőségem, hogy beépüljek az első keretbe."

 

"Miközben tárgyaltak az átigazolásomról, körbe vezettek a stadionban. A túravezető érdeklődött, hogy mi járatban vagyok ott, válaszoltam neki, hogy épp most fogom alá írni a szerződésemet. Odaadta a tollát, hogy azzal firkantsam alá a papirost. Talán büszke volt rá később, ahogy én is."

 

A kezdeti aggodalom ellenére remekül mozgott Solskjaer az edzésen, habár társai akkor még kóstolgatták.

 

"Először Nicky Butt-tal futottam össze a Cliff (edzőpálya) parkolójában. Üdvözölt és bekísért az öltözőbe. Megmosolyogtak egy kicsit, amikor megláttak, nem néztem ki kész játékosnak, babaarcom volt. Kissé kellemetlenül éreztem magam, de gyorsan rájöttem, hogy teljesen normális srácokról van szó, akiknek mindenük a futball."

 

 

"Az edzésen rögtön otthon éreztem magam, be is találtam párszor. Mindig is imádtam edzeni. Első meccsemet a tartalékok között a Boundary Parkban játszottam az Oldham otthonában, ahol kétszer lőttem a hálóba. A fiúk pedig az Everton ellen remiztek, Big Dunc (Duncan Ferguson) szintén kettőt vágott."

 

"Coley (Andrew Cole) szerencsétlen sérülése után máris lehetőséget kaptam a kispadon a szezon elején. A Blackburn elleni összecsapáson Fergie bedobott a mély vízbe, hat perccel később pedig megszereztem első manchesteri találatomat. Igaz, hogy nem én voltam a legtehetségesebb vagy a legügyesebb, de gólérzékeny voltam, sokat futottam, akár szereltem is, ha úgy adódott. Mindent beleadtam, ezzel elnyertem a szurkolók szimpátiáját."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!