Gary kedvenc csatárduója

Neville szerint a Premier League-éra legjobb United párosa Yorke és Cole volt.


Az angol válogatott jobbhátvéd Old Traffordon eltöltött karrierje során számos klasszissal játszhatott együtt, többek között Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Ole Gunnar Solskjaer, Eric Cantona, vagy éppen Teddy Sheringham társaságában.

 

Neville azonban a Dwight Yorke és az Andy Cole alkotta támadógépezetet kedveli a legjobban, akik ketten rendkívüli módon megértették és kiegészítették egymást a játéktéren.

 

"Yorke hihetetlen játékos volt, mindent tudott. Gólokat lőtt, az összjátékban is megállta a helyét, tapadt hozzá a labda, remekül mozgott üres területbe - rendkívül sokoldalú középcsatár volt."

 

"Végül is kiderült, hogy bármely összeállításban is lépnek gyepre csatáraink (Yorke, Cole, Sheringham, Solskjaer) a '99-es szezonban, mindannyian képesek együtt magas színvonalon munkálkodni. De abban a triplázós évben egyértelműen Dwight és Andy uralták a bajnokságot és egész Európát."

 

 

"Emlékszem egy Barcelona elleni csoportmeccsre a Bajnokok Ligájából, sose láttam ahhoz hasonló produkciót. Középső védő posztra kényszerültem és három alkalommal is kapituláltunk, de ők ketten elképesztően játszottak elöl" (3-3 lett az eredmény).

 

"Kisebb meglepetést okozott, amikor '98-ban Yorke a Unitedhez került röviddel a szezon rajtja után, mintha a semmiből tűnt volna elő hirtelen. Jól teljesített az Aston Villában, de nem volt egyértelmű, hogy pont neki kellene jönnie Manchesterbe. Én se, és szerintem senki se volt tisztában azzal, hogy mekkora ikonná válhat egyszer, de nálunk új szintekre lépett."

 

"Egyiküknek sem indult igazán zökkenőmentesen a kezdet, 10-15 találkozó kellett mire belejöttek, ha nem csal az emlékezetem. Egy Leicester elleni idegenbeli meccs jut eszembe, amikor valami megtört (Yorke háromszor talált be, Cole duplázott). Ezután egyre jobban megértették egymást, a pályán kívül is kezdtek összejárni, megtalálták a közös hangot."

 

"A duójuk működésének alapját az adta, hogy nem számít, ki lövi a gólt, egymás játékát kiegészítve törekedtek sikerre vinni a csapatot. Ilyen páros nem valósulhatott volna meg Van Nistelrooy-jal vagy mondjuk Owennel, akik csak akkor voltak boldogok, ha ők találtak be a kapuba."


FourFourTwo

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!