Mendes mesélt Ronaldo leigazolásáról

Cristiano Ronaldo azért nem igazolt a Liverpoolhoz vagy az Arsenalhoz, mert Sir Alex Ferguson azonnal meg akarta szerezni őt.


Erről Jorge Mendes játékosügynök számolt be, aki 2003-ban hozzásegítette a portugál játékost ahhoz, hogy elhagyja a Sportingot.

 

Ronaldo szinte azonnal az Old Traffordra költözött azután, hogy a lisszaboni csapat legyőzte a Vörös Ördögöket egy nyári, felkészülési mérkőzésen.

 

Pletykák szerint Ferguson a mérkőzés szünetében telefonált, mert szerette volna leigazolni Cristianot, ami nem sokkal utána sikerült is.

 

Mendes elmondása szerint a Vörös Ördögöknek azért sikerült ilyen gyorsan megkötni az üzletet, mert ők nem azt tervezték, hogy egy évre még kölcsönadnák a Sportingnak a támadót.

 

"Mindig azt mondtam, minden átigazolásban végül a legfontosabb az edző" - nyilatkozta Mendes a SportBusiness-nek.

 

 

"Cristiano Ronaldo esete tökéletes példa erre."

 

"Minden klub akarta őt, de mindegyik egy évre még kölcsön akarta adni a Sportingnak. Az egyetlen személy, akiről úgy tűnt, hogy hajlandó azonnal számolni vele, Sir Alex Ferguson volt. Nem kétlem, ez volt a legjobb megoldás akkoriban."

 

"Nem gondoltam meg kétszer, a döntésem az volt, hogy a Manchester United az ideális klub számára. Biztos vagyok abban, hogy ha Cristiano a Sportingnál maradt volna, a felét sem játszotta volna annak, amennyit a Manchester Unitednél szerepelt első szezonjában, mely végén a szurkolók a legjobb játékosnak választották őt."

 

Ronaldo a világ legjobb játékosává vált, miután a Manchester Unitedhez igazolt, ahol 292 mérkőzés alatt 118 gólt szerzett 2009-ig, amikor a Real Madrid megvette őt világrekord összegért cserébe.

 

Azóta statisztikái még tovább emelkedtek, 838 mérkőzésen 626 gólt lőtt klubmeccsek alatt.
 


Daily Star

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!