Solskjaer: Igazságtalan a játékosokra mutogatni

Ole Gunnar Solskjaer szerint könnyű célpontok a focisták a társadalom számára a járvány ideje alatt, de nem érzi igazságosnak az őket ért kritikákat.


A koronavírus-járvány még mindig tombol és ez nem tesz jót a labdarúgásnak. A brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock múlt hét csütörtökön kiemelte, hogy a profi játékosok kevés támogatást nyújtanak a társadalom számára ezekben a nehéz időkben, pedig a fizetésük alapján megtehetnék. Szerinte minden játékosnak kevesebb fizetést kellene felvennie és kivenni a részét abban, hogy a társadalom minél könnyebb helyzetbe kerüljön. A Premier League csapatai már korábban megkezdték az egyeztetéseket arról, hogyan vehetnék ki a részüket a járvány ideje alatt.

 

Solskjaer a Sky Sportsnak adott interjújában arról mesélt, hogyan tudnak a klubok és a játékosok segíteni ebben a helyzetben és magabiztos volt azzal kapcsolatban, hogy mindenki szeretne segíteni az embereknek.

 

 

"Szerintem néha túl könnyű a labdarúgást hibáztatni" - mondja Solskjaer. "Nem tartom igazságosnak, hogy teljes csapatokat, vagy egyéneket hibáztatnak egyesek. Én például tudom, hogy bizonyos játékosaim sokat tesznek a közért és próbálják könnyebbé tenni ezt az időszakot. Már egy ideje folyamatos a kommunikáció a klub és a játékosok között, hogy milyen hozzájárulás lenne a legjobb megoldás. Nem mindenkinek olyan egyszerű ez a helyzet, ahogy azt elképzelik, ezért is érzem igazságtalannak a kritikákat."

 

"Sok probléma megtörtént már és még ki tudja, mennyi fog, ezért kell tanulnunk ezekből. Itt az ideje jól megfontolt döntéseket hozni. Mindenki szeretne segíteni az NHS-nek (National Health Service), a jótékonysági szervezeteknek és ami a legfontosabb, hogy minden csapat úgy cselekedjen, ahogyan azt helyesnek tartja. Mi mind jó szándékú emberek vagyunk és mind azt szeretnénk, hogy ez az egész minél előbb véget érjen. Én is betartom az összes előírást, amit a kormány javasolt."

 

 

A United volt csatára, Wayne Rooney is felszólt az ügy kapcsán. Szerinte szégyenteljes volt az elmúlt pár nap. Nem érti, Hancock miért a focistákat támadja egy olyan krízishelyzetben, ami egy egész országot érint.

 

 

A Sky Sports szakértője, Gary Neville pedig úgy gondolja, a Premier League és a teljes futballvilág hibát követett el azzal, hogy nem foglalt egyértelműen állást a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban és ezért vált "kaotikussá" a járvány kezelése. Neville 30%-os bércsökkentést ajánlott minden élvonalban szereplő játékosnak.

 

Solskjaer pozitívan látja a dolgokat, szerinte a labdarúgás ereje képes jó hatással lenni az emberek gondolkodására, sőt az egész országra. Tisztán látja, hogy a focisták példaképek lehetnek a társadalomban, de az igazi hősök az egészségügyi dolgozók, akik minden nap küzdenek a járvány ellen: "Először is, mi csak példaképek lehetünk, jó példák, de vissza kell lépnünk egyet és belátni, hogy az igazi hősök azok a dolgozók, akik a kórházakban küzdenek nap mint nap, övék az igazi megbecsülés, köszönjük a munkájukat!"

 

"Tartsuk be a szabályokat most, hogy minél előbb visszatérhessen a labdarúgás, mert az is nagyon fontos, nem csak az egyéneknek, de a társadalomnak is. Láttam a játékosokat, ahogy videóhíváson keresztül beszélgetnek, kihívásokat intéznek egymáshoz, üzennek a rajongóiknak - ezért lehetnek ők példaképek. A labdarúgás nagyszerű dolog, ezért is jó, hogy most mindenki láthatja, hogy ők is csak hétköznapi emberek, akik tudnak egyeneset rúgni a labdába."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!