Utd Unscripted: Zlatan Ibrahimovic

A Utd Unscripted 6. részében Zlatan Ibrahimovic mesél arról, hogy mit gondol a Unitedről, és milyen érzéseket váltott ki belőle a klubnál eltöltött idő.


Nem voltam mindig biztos abban, hogy játszani fogok Angliában. Viszont amikor úgy döntöttem, hogy szeretnék, akkor nagyon világos volt a fejemben, hogy csak egy csapat jöhet szóba, ahol szerepelnék.

 

United.

 

Ezzel a csapattal akarok tündökölni. Ez a csapat illik hozzám.

 

Természetesen mindig is tájékozott voltam a Uniteddel kapcsolatban. Csak az az ember nem ismeri a Unitedet, aki még nem hallott arról, hogy mi az a futball. Mindenki, aki ismeri a labdarúgást, ismeri a Unitedet is. Emlékszem 1999-re, a Bayern München elleni őrült Bajnokok Ligája döntőre. Emlékszem, ahogy Teddy Sheringham beállt és gólt lőtt, majd Solskjaer gólt lőtt, és néhány perc alatt vesztes pozícióból ők lettek azok, akik megnyerik a trófeát. Természetesen ez többről szólt, mint 1999.

 

Mindig szemmel tartottam a Unitedet. Voltak hullámzások, és nagyon sikeres hullámzások, amikor Ferguson uralta az angol bajnokságot.

 

És mindig ezekben a vörös mezekben voltak...

 

Azt gondoltam magamban: nagyon jól tudnám ezt a mezt hordozni, mert nem túl nehéz számomra.

 

 

A United előtt sok nagy csapatban játszottam, ahol érzed a nyomást. Teljesítened kell, jó eredményekre van szükséged, különben valaki más jön a helyedre, és elvégzi a munkádat.

 

De én szeretem ezt. Kényelmesen érzem magam az ilyen szituációkban. Ezt élvezem, és még éhesebb leszek tőle a sikerre. Tudom, hogy teljesítenem kell, kötelező teljesítenem, emellett fel kell rá készülnöm és edzenem kell rá, hogy mindig készen álljak.

 

A teljes csomagra kell gondolnod, nem csak egy dologra, ami egy másikhoz vezet. Ha csak egy dologra összpontosítasz, akkor elhibázod a többit; a teljes csomagra kell fókuszálni, és én ezt élvezem, mert akkor érzem úgy, hogy a csúcson vagyok. Ha ilyen körülmények közt tudsz sikeres lenni, akkor az érzés sokkal jobb.

 

Nagyon nagy dolog volt a Unitedhez igazolni, és amikor csatlakozom egy klubhoz, akkor megpróbálok hatást gyakorolni. Ez fontos, mivel nagyon nagy akarattal és éhséggel érkezel, viszont az én esetemben rengeteg az elvárás és a nyomás is.

 

Az ilyen pillanatokban felemelkedek, mert szeretek így érezni.

 

 

Emlékszem az első meccsemre a Unitedben.

 

Barátságos meccset játszottunk a Galatasaray ellen Svédországban.

 

Oké, most az én hazámban vagytok.

 

Az első meccsemet játszom a United színeiben, és 3 perc után gólt szerzek.

 

Még ha csak egy barátságos meccs is, akkor is ezt kell tenned. A lehető leghamarabb be kell illeszkedned. Amikor egy ekkora klubhoz érkezel, akkor nem tudom, hogy a klub mennyi ideig engedheti meg, hogy türelmes legyen veled. A lehető leggyorsabban hozzá kell szoknod a dolgokhoz. Szóval én is ezt próbáltam megtenni. Dolgoztam, alkalmazkodtam a csapathoz, az edző filozófiájához és a klubhoz. Nem volt ezekkel különösebb gondom, mivel profi vagyok. Szeretek dolgozni, emellett utasításokat adok, ugyanakkor szeretek olyan dolgokat csinálni, amelyekről azt gondolom - tudom - hogy jó vagyok benne, és igyekszem a legjobban segíteni a csapatot.

 

Mégis mindenki csak beszélt, azt gondolva, hogy mindent tudnak.

 

A kihívásom az volt, hogy ennyi idősen jöttem Angliába. Oda, ahol éveken át azt mondták, hogy nem vagyok elég jó, és ehhez hasonló baromságok.

 

Szeretem ezeket a dolgokat, mivel felpörgetnek és adrenalint adnak. 3 hónap elteltével mindnyájan visszaszívták a szavaikat. Új utálókra volt szükségem, mivel a régiek az új rajongóim lettek!

 

 

Ó, egyébként a United rajongók... csodálatosak. Ezt nem csak azért mondom, mert a Unitedben játszottam. Most már tudom, mert az ő oldalukon játszottam és ismerem azt az érzést, amit átadnak. Nem kell s*gget nyalnom, de a szurkolók csodálatosak voltak. Emlékszem az első mérkőzésemre a Premier League-ben a Bournemouth ellen, ahol gólt lőttem és a szurkolók 45 percig a dalomat énekelték. 20 perc után úgy gondoltam: srácok, kérlek, a játékom nem igazán a legjobb most. Várjatok addig, amíg a csúcson leszek, csak várjátok ki a végét!

 

Legbelül azt éreztem: ba**meg, ez fantasztikus!

 

Nagyon nagyra értékelték amit tettem, és hálásak voltak. Ez a legjobb elismerés, amit egy játékos kaphat, mert amikor csinálsz valamit és ezt a választ kapod a szurkolóktól, az elképesztő. Ők az 50%-uk mindennek, amit teszünk. Képzeld el, ha egy üres stadionban játszanál... akkor nem is játszanál. Az Old Trafford mindig tele volt. Mindig. Az összes idegenbeli meccsen ott voltak a szurkolók, mindig támogattak.

 

Ha megkapod ezt a támogatást, akkor többet akarsz visszaadni nekik. Tartozunk ezzel nekik. Ez hajtott az egész szezon során, nem pedig csak a trófeák megnyerése. Bár természetesen ezeket is meg akarod nyerni.

 

Emlékszem, ahogyan sétáltam ki a Wembley-ben a Ligakupa döntőn, és mindenhol United mezt láttam. A zaj pedig... wow.

 

 

Ahogy mondtam, ez ösztönöz. Emiatt akarsz játszani.

 

Szóval azon a napon sikerült két gólt szereznem, és megnyertük a trófeát.

 

Csak úgy, ahogy mondtam.

 

Bárhova mentem a United előtt, nyertem mindenhol, és örömmel szolgált, hogy ez újra megtörtént Angliában is. A győzelem a DNS-emben van, győznöm kell - ez az én mentalitásom. Gyűlölök veszíteni. Nem vagyok egy rossz vesztes, de utálok kikapni, és imádok nyerni. Azt mondtam, hogy nyerni fogunk, és végül nyertünk két nagy trófeát. Ez önmagáért beszél.

 

Az egész első szezon fantasztikus volt a Unitednél. Egyszerűen minden. Nagyon élveztem. A család boldog volt, mindenki boldog volt, a klub pedig a gondomat jól viselte, és nagyon megkönnyített mindent számomra. Csak annyit kellett tennem, hogy felvegyem a futballcipőimet és teljesítsek.

 

Gyerekként volt egy elképzelésem, hogy mit akarok az életben. Soha sem tudhatod, hogy mi fog történni, de voltak álmaim, megvolt az akaratom és az életem olyan lett, amilyen. Sok dolog bebizonyította, hogy ha akarsz valamit, akkor meg tudod csinálni. El fogod érni, minden rajtad múlik. Ha nem dolgozol meg érte, nem fogod elérni a céljaidat. Ez az én mentalitásom. Szeretem ezt a nyomást, mert szeretek dolgokat már korábban mondani, minthogy elvégeztem őket. Ez azért van, mert hiszek bennük. Tudom, hogy képes vagyok megcsinálni.

 

Amikor a Unitedhez jöttem, azt mondtam, hogy meghódítom Angliát. Az emberek csak nevettek rajtam.

 

Nem vicceltem.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!