Még nincs döntés Henderson jövőjéről

A Manchester Unitednél még nem született döntés arról, hogy engedélyezik-e tehetséges angol kapuvédőjük, Dean Henderson számára, hogy meghosszabbíthassa kölcsönszerződését a Sheffield Uniteddel.


Bár a szezon elején még lehetetlen forgatókönyvnek tűnt, de a két United egymás riválisa lett a Bajnokok Ligájában történő indulásért és az azzal együtt járó 60 millió font megszerzéséért.

 

Henderson parádés szezont produkált eddig, 10 mérkőzésen ráadásul gólt sem kapott és Gareth Southgate meghívta az angol válogatott keretébe is.

 

Mivel már az egyeztetések arról folynak, hogy a jövő hónapban újraindulnának a Premier League küzdelmei, a Bramall Lane-en a vezetőség tagjai már azt illetően tapogatóznak, hogy valamilyen módon meghosszabbítható lenne-e Henderson egy évre szóló, június 30-án lejáró kölcsönszerződése.

 

 

A Manchester Unitednél a mai napig még nem hozták meg döntésüket ebben a kérdésben és amíg a sorsolás új időpontjai hivatalosan kihirdetésre nem kerülnek, valószínűleg ez így is marad.

 

Mivel a tét nagy, ezért nagy nyomás helyeződhet Ed Woodward ügyvezető igazgató és Ole Gunnar Solskjaer vállára azt illetően, hogy megakadályozzák egy kulcsfontosságú ember előzetes megállapodásnál tovább történő maradását a Pengék keretében.

 

A The Sun értesülései szerint a Premier League klubok múlt pénteki tanácskozásán érintették a lejáró kölcsönszerződések június végéhez képesti meghosszabbítását, kijelentve, hogy abban a játékosnak és a kluboknak is egyezségre kell jutniuk.

 

Amennyiben a bajnokság június közepén folytatódhatna, úgy a 23 éves portás a Pengék hátralévő bajnoki mérkőzéseinek felén játszhatna kölcsönszerződése lejártáig. Egy mérkőzést azonban minden körülmények között ki kell majd hagynia - ugyanis az Old Traffordon kölcsönszerződése értelmében nem védhet majd anyaklubja ellen.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!