Hivatalos: Henderson elhagyja a Unitedet

Dean Henderson véglegesen távozott a Manchester Unitedtől és a Crystal Palace-hoz igazolt.


A 26 éves Henderson karriere legnagyobb részét a Unitednél töltötte, távozásával pedig 12 éves klubbal való kapcsolatának szakad vége.

 

Az Old Traffordon töltött időszaka során számtalan ideiglenes állomáshelyen gyűjtött tapasztalatokat, ugyanis öt alkalommal is kölcsönben szerepelt, név szerint a Stockport County-nál, Grimsby Town-nál, Shrewsbury Town-nál, Sheffield Unitednél and Nottingham Forestnél.

 

Dean 11 évesen csatlakozott a Vörös Ördögök akadémiai rendszerébe, ahol a ranglétra minden lépcsőfokát végigjárva egyikévé vált azoknak, akik a felnőtt csapatban is bemutatkozhattak.

 

Henderson 2020 szeptemberében, egy Luton Town ellen 3-0-ra megnyert Ligakupa negyedik fordulós mérkőzésen debütálhatott, amelyet követően így nyilatkozott:

"Egész életem során erről álmodtam."

 

Első tétmérkőzésen való pályára lépését követően ismételten a második számú angol kupasorozatban jutott szóhoz, amikor az 5. körben a Brighton ellen szintén 3-0-ra megnyert meccsen védhetett. 

 

 

Dean összesen 22 alkalommal védhetett a manchesteriek színeiben, amelyek közül hatszor az európai kupaporondon, azaz a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is pályára lépett.

 

Miután megízlelhette a Premier League világát nevelőklubjával, a Sheffield Uniteddel és a Nottingham Foresttel is, így rengeteg tapasztalattal a háta mögött vághat bele karriere következő szakaszába.

 

A keret népszerű tagjaként segítette a United következő kapusgenerációjának kinevelését is, amikor olyan játékosokkal dolgozott együtt Carringtonban az edzéseken, mint Radek Vitek, Matej Kovar és Ondrej Mastny.

 

Az előző idényben a Forestnél töltött kölcsönidőszaka során 20 meccsen hat alkalommal őrizte meg kapuját bekapott góltól a Premier League-ben és a Ligakupában.

 

Henderson a felnőtt angol válogatottban is bemutatkozhatott Unitedes időszaka során; 2020 novemberében egy Írország ellen 3-0-ra megnyert barátságos meccsen debütálhatott a Háromoroszlánosok között.

 

A Manchester Unitednél szeretné mindenki kifejezni büszkeségét azt illetően, hogy szemtanúi lehettek, amint Dean példaképpé vált és minden jót kívánnak neki a jövőre nézve. Árgus szemekkel fogják figyelni fejlődését és remélhetőleg fantasztikus karrier vár még rá.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!