Szintlépés a Premier League újrakezdését illetően

A Premier League friss információkkal szolgált azt követően, hogy hétfőn az összes első osztályú klub részvételével tartottak megbeszélést a Project Restart kapcsán.


A Premier League ügyvezetője, Richard Masters elmondása szerint a 20 klub egységes azt illetően, hogy folytatni szeretnék a 2019/20-as szezont, a rendes kerékvágásba való visszatérésben a játékosokra és az edzőkre pedig kulcsfontosságú szerep fog hárulni.

 

"A mai találkozón megismételtük azt a tényt, hogy a Premier League és a klubok felismerik, hogy a koronavírus világjárvány teljesen más kontextusba helyezi a futballt" - kezdte Masters.

 

"Rengetegen vesztették életüket, míg másokat igencsak mélyen érintett ez a helyzet."

 

"Büszkék vagyunk arra a reakcióra, amelyet a Premier League, a klubok és a játékosok adtak a koronavírusra annak érdekében, hogy segítsék a helyi közösségeket és az NHS-t. Remélem, hogy a mérkőzések újraindulása után is megmarad ez a folyamat."

 

A találkozó folyamán a brit kormány részéről jelezték, hogy június 1-től lehetőség nyílhat újra élő sportesemények megtartására, miután a kijárási szigorítások enyhítésre kerültek Angliában.

 

Masters szerint a liga követni fogja a kormányzat, illetve azok tanácsait is, akik szintén a futball élet visszatérésén dolgoznak.

 

"Üdvözöljük ezeket az első lépéseket és készen állunk arra, hogy szerepet vállaljunk" - tette hozzá.

 

"Nagyon szorosan együttműködünk a klubokkal és a partnereinkkel - a kormányzattal, a közvetítési jogokat birtokló cégekkel, az FA, az EFL, a PFA és az LMA képviselőivel. Biztonságos, felelősségteljes modellt kívánunk kidolgozni a szezon befejezéséhez."

 

"Természetesen első és legfontosabb a biztonság. Hallgatnunk kell a kormányzatra, a hatóságokra és az egészségügyi szakértőkre és követnünk kell a tanácsaikat."

 

"Mi pedig pontosan ezt is tesszük. A lehető legjobb pozícióba kívánunk kerülni ahhoz, hogy folytathassuk a szezont, de csak abban az esetben, ha a körülmények ehhez megfelelőek."

 

 

Masters elmondása szerint a hétfői találkozón a 20 klub mindegyike egységet mutatott a szezon befejezését illetően.

 

"Erős vágy mutatkozott arra, hogy minden létező részletet átbeszéljünk és megállapodjunk egy egységes forgatókönyvben."

 

"Egy igen erős kollektíva alakult azért, hogy a szezon hátralévő részét is le tudjuk játszani."

 

Masters szerint ebben a folyamatban létfontosságú a játékosokkal és a menedzserekkel való konzultáció, amelyre tervek szerint a hét második felében kerülhet majd sor.

 

"Számunkra mindig prioritást fog élvezni a játékosok, az edzők, a menedzserek, a szurkolók és a közösség egészségének megőrzése."

 

"Semmit sem vehetünk biztosra, amíg nem egyeztettünk a menedzserekkel és a játékosokkal egyaránt."

 

Masters szerint csak és kizárólag a játékosokkal és a menedzserekkel való egyeztetést követően léphetnek a következő szintre, amely a csapatok edzésbe történő visszatérését jelenti, a közösségi távolságtartás szabályainak betartása mellett. Emellett hozzátette, már szerződést is kötöttek egy céggel, amely a klubok edzőközpontjában fog koronavírus teszteket végezni.

 

Arról is szó esett, hogy a hátralévő mérkőzéseket hol fogják lejátszani, a semleges pályán történő lebonyolítás esélye pedig nőtt. Masters ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az érdekeltek vágya az, hogy a szezont a saját pályájukon játszva fejezhessék be.

 

"Természetesen mindegyik klubunk azt preferálná, ha otthon játszhatná hazai mérkőzéseit, amennyiben az lehetséges. Folyamatos az egyeztetés ebben a tekintetben és arról folytatunk tárgyalásokat a hatóságokkal, hogy milyen körülmények között tudna visszatérni a Premier League."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!