Van Gaal a felelős a menesztéséért, nem Woodward

Louis van Gaal két szezont töltött el az Old Traffordon és regnálása koránt sem volt zökkenőmentes. Mark Ogden, az ESPN elemzője szerint az eredmények vezettek Van Gaal menesztéséhez, a Daily Telegraph vezető sportújságírója, Paul Hayward pedig úgy gondolja, hogy a mögötte hagyott időszak az egyik legsikertelenebb Ferguson utáni időszak.


Mark Ogden a Sunday Supplement c. műsorban beszélt arról, hogy Ed Woodward hibázott, amikor Louis Van Gaal teljes kívánságlistáját teljesítette a Manchester Unitednél és nem menesztette a hollandot időben.

 

Van Gaal nemrég egy nyilatkozatában támadta meg Ed Woodward személyét, a United ügyvezető igazgatóját, akit "ördögi zseninek" bélyegzett, aki "hat hónapon keresztül hagyta, hogy szoruljon a hurok a nyaka körül", mielőtt menesztette őt.

 

A 2016-os FA-kupa döntőt követően Van Gaalt menesztették, majd napokon belül Jose Mourinhóval helyettesítették, ami Ogden szerint elkerülhetetlen volt, ha ránézünk a holland eredményeire.

 

"Louis mindig is keserű szájízzel beszélt a Manchester Unitednél töltött időszakának végéről" - mondta az ESPN vezető futball elemzője a Sky Sportsnak.

 

"De legyünk őszinték, az utolsó hat hónap után elkerülhetetlen volt a menesztése, mert nem jöttek az eredmények."

 

"A végére a játékosok már azt mondták nekünk, hogy nem bírnak tovább nála játszani. Annyira bábáskodó edzéseken, hogy szinte lehetetlen nála a játszani a játékot, és azt mondták, hogy az összes szabadságtól megfosztotta őket a pályán."

 

"Könnyű Ed Woodwardot hibáztatni, pedig az egyetlen dolog amiért bírálatot érdemel az az, hogy Van Gaalnak megadta a pénzt arra, hogy olyanokat igazolhasson le, mint Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Angel di Maria, és a lista még nem ért véget."

 

 

"Szörnyűek voltak az igazolásai, ahogy a játék is, amit játszatott, ezzel együtt pedig az eredmények is, úgyhogy csak magát hibáztathatja azért, hogy kirúgták."

 

Szemben Van Gaal vádjaival, Ogden amellett érvel, hogy Woodward feladata ügyvezető igazgatóként az volt, hogy előre tervezzen és egyedül ő volt jogosult Van Gaal felett hatalmat gyakorolni.

 

Hozzátette: "Ed Woodward nem végezte volna megfelelően a munkáját, ha nem lett volna terve a következő menedzser személyére, miközben a regnáló edző szemmel láthatóan megbukott."

 

'A legsikertelenebb Ferguson utáni időszak?'

 

 

Paul Hayward, a Daily Telegraph vezető sportújságírója szerint a szerencsétlen Van Gaal éra öröksége a mai napig érezhető az Old Traffordon és úgy gondolja, hogy a Sir Alex Ferguson utáni időszak legrosszabb döntését hozta meg a Manchester United a menedzser kinevezésével.

 

"Nyílt titok, hogy a Manchester United úgy gondolta, hogy Van Gaal regnálása alatt elvesztették az irányítást az átigazolásra szánt összegek, a pénzük és a személyzet felett" - mondta Hayward.

 

"Túl nagy pénzügyi szabadságot adtak neki, amiből olyan játékosokat vásárolt, akik egyszerűen nem voltak elég jók, nem illettek a koncepcióba és az őt követő menedzsereknek az igazolásai okozta zűrzavarral kellett megküzdeniük."

 

"Úgy gondolom, hogy az összes menedzser közül, akiket a United Sir Alex Ferguson visszavonulása óta szerződtetett, Van Gaal volt a legsikertelenebb, legfőképp a kár miatt, amit a keretben okozott. Úgy gondolom, hogy ez lehet a neheztelés alapja."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!