Transzfer mesék: A 'majdnem' bejelentett Ronaldinho

Paul Scholes állítása szerint csak napok kérdése volt, hogy 2003-ban Ronaldinho a Manchester Unitedhez igazoljon - már a mezszáma is elő volt készítve - mielőtt végül a Barcelonához szerződött.


Csakúgy mint számos futballszerető ember, Sir Alex Ferguson is nagy rajongója volt a brazil irányítónak, az pedig eléggé jól ismert tény, hogy a 2003/2004-es szezont megelőzően mennyire közel került ahhoz, hogy a Paris Saint-Germaintől a Vörös Ördögökhöz igazoljon.

 

Az akkor 23 éves Ronaldinho végül Katalóniába, a Barcelonához tette át székhelyét, míg csak néhány héttel később a United lecsapott egy bizonyos Cristiano Ronaldo nevű tinédzserkorú tehetségre.

 

Jól tudjuk, hogy a portugál játékos mennyire jól viselte a 7-es mezszámmal együtt járó terheket majd vált klublegendává, de vajon akkor is az Old Traffordon kötött volna ki, ha Ronaldinho korábban mégis Anglia felé veszi az irányt?

 

Ettől függetlenül az átigazolási hercehurca minden fél számára jól alakult, Scholesy emlékei pedig izgalmas betekintést engednek abba, hogy Ronaldinho miként csatlakozott majdnem a klub akkoriban már amúgy is bivalyerős támadóalakzatához.

 

"Emlékszem két-három olyan játékosra, akik érkezésének nagy-nagy valószínűsége volt" - emlékezett vissza Scholes a BBC Savage Social podcastjében.

 

"De szerintem közülük is kiemelkedik Ronaldinho."

 

 

"Nyaralását töltötte a felkészülési időszak alatt és mi már nagyon közel jártunk a megszerzésének bejelentéséhez. Már a mezszáma is megvolt, de szerintem végül az utolsó pillanatban meggondolta magát és aláírt a Barcelonához."

 

"Ez furcsa, mert azon a nyáron játszottunk felkészülési mérkőzést a Barcelonával."

 

"Mi mindannyian nagyon izgatottak voltunk - Ronaldinho, micsoda játékos! Azt hiszem akkoriban még a PSG játékosa volt, de mi mindent megtettünk volna azért, hogy vele együtt játszhassunk, mert tudtuk, hogy valami nagyon különlegeset hozhat a játéka."

 

"Majdnem olyan hatása lehetett volna ránk, mint amilyennel Eric Cantona volt. Aztán három nappal később már ellene játszottunk. Mindenki megpróbálta felrúgni a pályán, amiért nem hozzánk írt alá."

 

"Ez csalódást keltő volt akkoriban, de elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy így is sok nagyszerű játékossal szerepelhettem együtt. Ő is egy olyan kiváló játékos, akivel együtt léphettem volna pályára, de ez végül nem történt meg."

 

2015-ben a FourFourTwo magazinnak olvasói kérdésekre válaszolva Ronaldinho elárulta, a Barcelona újdonsült elnökének, Sandro Rosellnek tett ígéretének betartása miatt döntött a katalánok mellett.

 

"Majdnem összejött a Uniteddel" - mondta akkoriban a világbajnok középpályás.

 

"48 órán múlt, de Sandro Rosell még az ajánlat megkapása előtt azt mondta nekem: 'Ha én leszek a Barca elnöke, jönnél?'. Azt mondtam igen. Már csak a részletekről beszéltünk a Uniteddel, amikor Rosell felhívott és közölte, hogy meg fogja nyerni az elnökválasztást. Én pedig megígértem neki, hogy akkor a Barcaban fogok játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!