Mi lett Solskjaer 15 ingyen elengedett játékosával?

2019 nyarán a Manchester United 15 játékosa vált szabadügynökké - lássuk, mi lett velük.


Ander Herrera

A Louis van Gaal által 2014-ben, 29 millió fontért szerződtetett baszk középpályás szerződése lejártával ingyen távozott a Paris Saint-Germainhez. Herrera azonban nem tudott állandó helyet kiharcolni magának Thomas Tuchel együttesében és csak hat Ligue 1 bajnokin volt kezdő. Ebben szerepet játszottak sérülései is, ugyanis a korábbi Athletic Bilbao játékos térdín és comb problémák miatt is heteket kényszerült kihagyni.

 

Antonio Valencia

Karriere alkonyához érve az ecuadori játékos 10 Unitednél töltött év után intett búcsút, ahova 2009-ben 16 millió fontért igazolt a Wigan Athletictől. A kétszeres Premier League győztes hazájába, az LDU Quito csapatához tette át székhelyét, ahol a jobboldali védő a 2018-as Libertadores-kupa győztes River Plate felett aratott győzelemből is kivette a részét.

 

James Wilson

Wilson azt követően igazolt nyáron a skót Aberdeen csapatához, hogy a 2018/2019-es szezont előtte kölcsönben már a Pittodrie-n töltötte. A csatár számításai azonban nem igazán jöttek be, így januárban 18 hónapos szerződést írt alá a Salford City-vel. A 24 éves csatár karriere nem csak a Manchester United felnőtt csapatában, de a negyedosztályú klubnál is ígéretesen indult, ugyanis két gólt szerzett a Plymouth Argyle elleni 3-2-es vereséggel végződő bemutatkozásán, azt követően a szezon felfüggesztéséig azonban nem tudott újból eredményes lenni.

 

James Wilson

Regan Poole

Egyetlen Európa-liga pályára lépéssel a neve mellett, Poole-t nem marasztalták a klubnál a 2019/20-as szezonra. Az Old Trafford elhagyását követően a harmadosztályba frissen feljutó MK Donshoz igazolt. A walesi játékos döntése jónak bizonyult, ugyanis Paul Tisdale és Russel Martin irányítása alatt is remekelt, a jelenleg a tabella 18. helyén tanyázó együttesben pedig 19 mérkőzésen léphetett pályára.

 

Callum Whelan

Egy sikertelen Port Vale-nél töltött kölcsönidőszakot követően Whelan a Unitedtől való szabadon távozását követően a Watfordhoz írt alá. De ahogyan a Vale Parkban, úgy a Vicarage Roadon sem sikerült egyszer sem beverekednie magát a 21 éves játékosnak még a meccsnapi keretbe se bajnoki mérkőzésen, két szereplése az FA-kupában történt.

 

Thomas Sang

Egy újabb olyan játékos, aki nem tudta megugrani az akadémia szintjéről a felnőtt csapatét az Old Traffordon, majd egy osztállyal lejjebb a Cardiff City-hez igazolt. A 20 éves játékos még nem tudta stabilizálni helyét Walesben, de a februári, Reading ellen tizenegyesekkel elbukott FA-kupa összecsapáson már debütálhatott.

 

Zak Dearnley

Annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök U23-as csapatában többször láthattunk tőle figyelemre méltó teljesítményeket, Dearnley anélkül távozott a Sir Matt Busby Way-ről, hogy egyetlen mérkőzésen is magára húzhatta volna a felnőtt csapat mezét. Egy Rotherham Unitednél töltött próbajátékot követően rövid ideig a ligán kívüli New Millsben szerepelt, mielőtt januárban a 2019-es kölcsönjátéka során már megismert Oldham Athletichez került volna. A szélső egészen sikeres is tudott lenni a Boundary Parkban, ugyanis a negyedosztályú klub színeiben 8 mérkőzésen 4 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

Zak Dearnley

DJ Buffonge

Újabb olyan játékosként, aki a korosztályos csapatokban villogott a Unitednél, Buffonge az olasz másodosztályú Spezia-nál kötött ki, miután előtte próbajátékon járt a Derby County-nál és a Bolton Wanderersnél is. A középpályás azóta újabb osztályt lépett lefelé és kölcsönben a Serie C-s Pergoletteset erősíti.

 

Tyler Warren

Volt olyan időszaka a Unitednél, amikor a jövő nagy védő tehetségeként tartották számon, Warren azonban 2019-ben úgy távozott Manchesterből, hogy nem tudta beteljesíteni a vele kapcsolatos jóslatokat. Egy sikertelen boltoni próbajáték után a Salford City-nél kezdett játszani, majd októberben a ligán kívüli Radcliffe-hez került.

 

Matty Willock

A 2016/17-es szezonban Willock karnyújtásnyira került attól, hogy bekerüljön a Louis van Gaal irányította felnőtt csapatba. Két bajnoki mérkőzést a kispadról nézhetett végig, de csak ekkor járt a legközelebb ahhoz, hogy beteljesíthesse álmát. Az azt követően eltelt 2 évben számos csapatnál játszott kölcsönben, majd tavaly nyáron a Gillingham együttesének ajánlatát fogadta el. A League One-ban szereplő alakulatban eddig hét mérkőzést kapott.

 

Matty Willock (j)

Matthew Olosunde

A 2016-ban a New York Red Bullstól érkezett játékos a 2018/19-es szezon végén több alkalommal is együtt edzett és el is utazott Ole Gunnar Solskjaer legénységével a klub aktuális mérkőzésére, mielőtt a nyáron szabadon távozhatott volna. Az egyszeres amerikai válogatott játékosra gyorsan lecsapott a Rotherham United, akiknél szinte kirobbanthatatlanná vált a csapatból és 32 mérkőzésen képviselte eddig őket.

 

Callum Gribbin

Míg egykoron a United legmagasabbra taksált tehetsége volt, a sérülések megtörték Gribbin karrierét azt megelőzően, hogy a United nem ajánlott neki új szerződést. Azonban a frissen feljutó Sheffield United mentőövet nyújtott, így továbbra is Premier League klub játékosának vallhatja magát. Igaz, hogy a Pengék felnőtt csapatában még nem juthatott szóhoz, de a 21 éves támadó középpályásnak még lesz ideje a bizonyításra és karriere újbóli beindítására.

 

Callum Gribbin

Millen Baars

A 2017-ben az Ajaxtól nagy hypeolás közepette érkezett játékos nem tudta megvetni lábát a Unitednél, így ő is szabadlistára került 2019-ben. Számos klub nélkül eltöltött hónapot követően május elején az Európa-liga idei csoportköréből már jól ismert AZ Alkmaarhoz került két éves szerződéssel.

 

Josh Bohui

A Brentford és a United akadémiáján technikai képességei és trükkjei alapján ismertté vált játékos azt követően távozott ingyen az Old Traffordról, hogy előtte visszautasította a klub szerződés hosszabbítási ajánlatát. Az ifjú támadó úgy döntött, hogy kipróbálja magát máshol és új életet lehel karrierébe, ezért a holland másodosztályú NAC Breda együtteséhez igazolt.

 

James Thompson

Egyetlen kapusként a listán Thompson az U18-as csapatból került átadólistára és azóta se talált magának új csapatot.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!