Ole: Inkább rés legyen a keretben

A norvég edző a csapaton belüli légkör fontosságát emelte ki, miután a Vörös Ördögök újra edzésbe álltak.


A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer inkább egy rést látna a pajzson, mint egy belülről bomlasztó személyt az öltözőben, utalva ezzel a tavalyi szezonra, mikor egyes játékosok jobban hátráltatták, mint segítették az együttest.

 

Ole jelentős változtatásokat eszközölt a nyár folyamán, miután megvált olyan labdarúgóktól, mint például Alexis Sanchez, Romelu Lukaku vagy Chris Smalling.

 

A helyükre Harry Maguire, Bruno Fernandes és Odion Ighalo érkezett, mindhárman remek teljesítményt nyújtottak.

 

"Inkább egy rés legyen a keretben, mint egy ****fej" – mondta Solskjaer.

 

"A személyiség fontos tényező, de csapatként kell együttműködnünk. Az ugyan szükséges, hogy az embernek kellő egója legyen, de az alkalmazkodás nélkülözhetetlen."

 

"2019 márciusában a játékosok fizikailag és mentálisan is fáradtak voltak, sok sérülés is hátráltatott bennünket. Negatívan kezdtük a meccseket, míg mostanra már pozitívan tudunk hozzáállni azokhoz."

 

"Volt néhány dolog, ami nem tetszett tavaly, személyiségbeli és hozzáállásbeli problémák, ezeket csak nyáron volt lehetőségünk kiküszöbölni."

 

 

"Mindig lesznek olyanok, akik több játéklehetőséget szeretnének kapni, de ha egy klub sikeres akar lenni, akkor mindenkinek más időpontban kell a legjobbját nyújtania. Úgy érzem, a jelenlegi keretben már nincs olyan, aki káros hatást gyakorolna másokra."

 

Az erős kezdés után lejtmenetben volt a klub az előző idény végén, de Solskjaer azokra az időkre egy tanulási folyamat részeként tekint vissza.

 

"Ha nyerő szériában vagy, minden könnyűnek mutatkozik. De amikor eljönnek a nehéz idők, akkor látod igazán, kikre számíthatsz" - folytatta a szakember.

 

"Nem láttunk tisztán ez ügyben, csak a párizsi győzelem után, amikor egy borzasztó sorozatba kerültünk. Ekkor vált világossá, kivel számolhatunk majd hosszútávon, hogy sikeres csapatot építhessünk. Szükségünk van egóra a futballban, de a közösség érdekének kell az első helyen állnia."

 

"Egyre több minden szúrt szemet számomra, ami kijavításra szorult."

 

A United az ötödik helyen tanyázott az új Premier League szezonban, míg a járvány útját nem állta a folytatásnak. A hírek szerint azonban júniusban újrakezdődhet a bajnokság.

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!