Saha: Rashford és Mbappe ugyanaz a szint

A korábbi United játékos összehasonlította a két fiatalt, akik egyaránt erős szezont produkáltak Angliában és Franciaországban.


Marcus Rashford és Kylian Mbappe 'határozottan ugyanazon a szinten vannak', állítja Louis Saha, aki szerint 'a minőség szempontjából' semmi sem választja el a Manchester United csillagát és a Paris Saint-Germain csatárát.

 

 

Rashford karrier csúcsot jelentő 19 góllal és hat gólpasszal segítette a Vörös Ördögöket 32 pályára lépése során ebben a szezonban, helyzetei sokkal jobb kihasználásával, amely eddig időnként hiányzott.

 

Januárban elszenvedett súlyos hátsérülése megállította góljai számának növelésében, de a koronavírus miatti kényszerszünet alatt visszatért az edzésbe, és pénteken kezdőként lépett pályára a Manchester United első mérkőzésén a Tottenham ellen.

 

Annak ellenére, hogy a 22 éves játékos kissé rozsdásnak tűnt az 1-1-es döntetlen során, várhatóan ő segítheti a Vörös Ördögöket a visszatérésében a Bajnokok Ligájába az utolsó nyolc mérkőzésük során.

 

Eközben Mbappe-nek csak a legrangosabb európai kupasorozatra kell fókuszálnia a Ligue 1 szezonjának áprilisi törlése után.

 

A világbajnok játékos 20 gólt szerzett 18 pályára lépése során az első osztályban, mikor a PSG a harmadik egymást követő bajnoki cím felé haladt, és egy esetleges Bajnokok Ligája győzelemmel is bővülhet még csillogó önéletrajza, mikor augusztusban folytatódik a kontinentális sorozat.

 

Mbappe már kétszer annyi trófeát nyert, mint Rashford, ám Saha ragaszkodik ahhoz, hogy egyenlőnek tekintendők az egyéni tehetségek vonatkozásában.

 

 

Arra a kérdésre, hogy az angol játékos szintje megegyezik-e a francia társáéval, az ex-United csatár azt mondta a Compare Bet-nek: "Képességek, ravaszság? Igen. Mindketten nagyon gyors játékosok, megvan a technikai képzettségük arra, hogy megoldjanak olyan helyzeteket, ahol két vagy három védő veszi őket körül."

 

"A pozíciójuk szempontjából Marcus és Kylian nagyon hasonlóak. Szeretnek széles körben játszani, ám elöl is jól teljesítenek. Kylian erőssége, hogy egész idő alatt nagyon közvetlen. Ő nem gondol át semmit kétszer."

 

"Amikor fut, akkor oda kell adnod neki a labdát, olyan gyors. Ez a közvetlenség, amit bizonyos szinten Rashfordtól is láthattunk."

 

"Amikor elindul, felteszi a kérdést a védőknek: 'Elég gyors és elég jó vagy ahhoz, hogy 90 percig kordában tarts?'"

 

"A minőség szempontjából határozottan ugyanabban a kalapban vannak. Mbappe nagyon következetes és nagyon jól olvassa a játékot anélkül, hogy túl sokat gondolkodna."

 

"Az Unitednél Rashford egy átalakuló csapat része volt, így nem tudta igazán kifejezni magát. Vezetőnek kellett lennie, amihez talán az elején nem volt elég ereje."

 

"Olyan tulajdonságokat kellett építenie, amelyek kezdetben nem voltak a középpontban. Mbappe kihasználta az előnyét, hogy Párizsban a legmagasabb szintű játékosokkal játszott együtt, így képes volt magabiztosságot építeni és különböző dolgokat kipróbálni, ezek olyan lehetőségek, melyek Rashfordnak eddig még nem voltak meg."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!