Még több fiatal fog lehetőséget kapni

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere megígérte, hogy még több játéklehetőséget fog biztosítani a fiataljainak, amihez a hektikus menetrend is hozzájárul.


A főnök nyolc változtatást eszközölt a csapatában az Emirates FA-kupa negyeddöntőjében a Norwich City ellen, ennek ellenére újabb mérföldkőhöz tudta juttatni a csapatot azzal, hogy a legjobb négybe vezette azt.

 

Brandon Williams volt az egyik a hat felhasznált cseréből, így az újraindulás óta először léphetett pályára, míg Mason Greenwood szintén a padról szállt be a mérkőzésbe, tekintettel arra, hogy az elmúlt meccseken nagy szerepet kapott a csapatban.

 

Tahith Chong, James Garner és Angel Gomes szintén ott voltak a bevethető játékosok között Kelet-Angliában, akik egy ideje már első csapatnál edzenek, valamint küzdenek azért, hogy bizonyíthassanak, az U23-as csapat sikerét követően pedig többen játékperceket is kaphattak már a felnőtt csapatnál.

 

Az akadémiai csapat csapatkapitánya, Teden Mengi az elmúlt időszakban hatalmasat fejlődött és már bemutatkozhatott egy barátságos mérkőzésen az Old Traffordon a West Brom ellen. A 18 éves játékos mellett egy másik fiatal védő is csatlakozhat a csapathoz, a villámgyors jobb hátvéd, Ethan Laird.

 

 

A basingstoke-i hátvéd augusztusban tölti be a 19. születésnapját, de már két Európa-liga párharcon szerepet kaphatott a szezon korábbi részében az Astana és az AZ Alkmaar ellen.

 

"Minden nap keményen dolgoznak" - mondta Ole a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Carrow Roadon. "Jimmy [Garner] jelenleg is velünk edz, Ethan [Laird] valószínűleg hamarosan az első csapat része lehet, Teden pedig már szerepelt is a nagyok között."

 

"Tahith és Angel is keményen dolgoznak a színfalak mögött. Remélhetőleg ugyanígy fejlődnek tovább, és amikor megkapják a lehetőséget biztos vagyok benne, hogy élni fognak vele."

 

A United célja, hogy a Premier League történetének legfiatalabb átlagéletkorával rendelkező keretét állítsa össze, vasárnap pedig a Norwich elleni első cserelehetőség alkalmával rögtön három saját nevelésű játékos léphetett pályára Williams, Greenwood és Marcus Rashford személyében.

 

 

A Vörös Ördögök következő jelenése a Brighton & Hove Albion ellen lesz kedd este, az FA-kupa folytatásával és az augusztustól megrendezésre kerülő Európa-ligával azonban még számos lehetőségük lesz a fiataloknak, hogy bizonyíthassák rátermettségüket.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 32. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!