Ole: Greenwood ennél csak jobb lesz

A menedzser szerint a tinédzser remek játéka csak a kezdet.


Greenwood a Brighton elleni góljával megszerezte hatodik Premier League találatát ebben a szezonban – ez a legtöbb, amelyet 18 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó lőtt Wayne Rooney óta (2003/04-es bajnokság).

 

Mason Bruno Fernandes második góljából is vastagon kivette a részét, mikor egy kontránál előre tört, majd hajszálpontosan ívelt át a hosszúra, a portugál pedig kapásból hálóba zúzta a játékszert.

 

A bradfordi születésű focista minden tétmeccset figyelembe véve már 18 pontnál tart a csapat kanadai táblázatán (13 gól, 5 assziszt), így Ole joggal bízik a United akadémiáján nevelkedett játékos képességeiben, hogy az idény végi kiélezett szituációkban is meg tudja villantani kvalitásait.

 

"Egyre csak fejlődik" – mondta Solskjaer a keddi mérkőzést követő online sajtótájékoztatón.

 

"Szemmel láthatóan kezdi kiforrni magát. Még mindig csak 18, szóval sokat fogunk még látni tőle."

 

"Mindig is mondtam a szezon folyamán, hogyha felbukkan a büntetőterületen belül vagy annak környékén, akkor jó eséllyel helyzetbe fogja hozni magát vagy társait. Gólja mellett jól tartotta meg a labdákat, illetve pazar beindulásai is voltak."

 

 

Greenwood gólját látván – Lewis Dunkra vezette a bőrgolyót, akit két bicikli csellel megbolondított, majd balosa Mat Ryan mellett talált utat a kapuba – sokak Robin van Persie-hez hasonlítják őt.

 

A holland, aki 26 találattal segítette hozzá a Vörös Ördögöket a legutóbbi bajnoki címükhöz, gyengébbik lábával mindenkinél többször volt eredményes a PL történetében (39 alkalommal).

 

Az angol támadónak nem úgy tűnik, mintha lenne egyáltalán gyengébbik ütője, a norvég elmondása szerint azonban ez csak az egyik olyan tulajdonsága, amelynek köszönhetően rendkívüli ígéretként tartják számon.

 

"Természetesen nagyon örülünk, hogy mindkét lábával képes ilyen szinten a labdakezelésre" – tette hozzá az egykori csatár.

 

"Ő egy különleges tehetséggel megáldott srác, akit szorosan nyomon fogunk követni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy világklasszissá nője ki magát."

 

"Nagyszerűen játszik, de még fiatal. Tudja, hogy sokat kell még tanulnia, de biztos lehet benne, hogy ápolni fogjuk a tehetségét."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!