Harcban a top háromért

Ole Gunnar Solskjaer együttese kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt pontszerzés tekintetében, így a Manchester United a negyedik hely helyett akár a harmadik helyet is megcélozhatja, ami biztos Bajnokok Ligája indulást jelentene a következő szezonra.


A szezon újrakezdése óta a Leicester City előnye fokozatosan megkopott azzal, hogy a Rókák nem nyernek mérkőzéseket. Az elmúlt nyolc bajnoki pályára lépésen január 22-e óta mindössze egy győzelmet tudhatnak a nevük mellett.

 

A 2015/16-os bajnok Goodison Parkban elszenvedett 2-1 arányú veresége az Everton ellen - ahol az ex-Vörös Ördög, Michael Keane volt a mérkőzés embere - a harmadik helyen tartotta ugyan őket, de a United csupán 3 pontra van tőlük, miután a csapat kedden egy kényelmes 3-0-s sikert aratott a Brighton & Hove Albion ellen.

 

A Leicester kilenc góllal szerzett többet a Vörös Ördögöknél, amit még a szezon elején lejátszott Southampton elleni 9-0-s megsemmisítésnek köszönhetnek. A jelenlegi forma mindezek ellenére fejtörést okozhat Brendan Rodgersnek, mivel a Vörös Ördögök a szezon utolsó mérkőzését a King Power Stadiumban játszák.

 

A Chelsea szintén maradt a negyedik helyen, miután szerdán az ősi rivális West Ham United elleni mérkőzésen tizedjére szenvedtek vereséget a Premier League-ben a szezonban. David Moyes Kalapácsosai elképesztő, 3-2-es győzelmet arattak, amivel megszakították a Kékek futball újrakezdése óta kialakított száz százalékos sorozatát. Frank Lampard együttese az FA-kupa elődöntőben ellenünk lép pályára a Wembleyben, azonban mindkét csapat a tekintetét leginkább a 2020/21-es Bajnokok Ligája indulásra szegezi.

 

 

Nem minden eredmény alakult a United szájíze szerint, ugyanis a Wolves 1-0-ra győzte le az Aston Villát a hétvégén, ezzel 52 ponton állnak a tabellán csakúgy, mint a Vörös Ördögök. A Farkasok ezzel az egyetlen csapat, amely tökéletes sorozattal rendelkezik az újraindulás óta, ez azonban egy pillanat alatt köddé válhat a szezon utolsó mérkőzésnapján, amikor is a Stamford Bridge-re látogatnak.

 

Mindeközben az Arsenal hat pontra került az ötödik helytől, miután 4-0-s megsemmisítő vereséget mértek a Norwich City-re.

 

Az Ágyúsok három mérkőzés óta veretlenek az összes sorozatot figyelembe véve, ami a véghajrá előtt egy motivációs löketet adhat számukra.

 

A Tottenham és a Burnley egyaránt 45 ponttal állnak a nyolcadik és kilencedik helyen, bár a Spursnek ebben a fordulóban hazai pályán a Sheffield United (44 ponttal a 10.) ellen még van egy lejátszandó mérkőzése csütörtökön.

 

 

Mivel a verseny a harmadik és negyedik helyért nagyon kiélezett, az alábbiakban felsoroljuk, hogy a harmadik és tizedik pozíció között lévő együttesekre milyen mérkőzések várnak a továbbiakban:*

 

LEICESTER: Crystal Palace (H) 4/7, Arsenal (I) 7/7, Bournemouth (I) 12/7, Sheff Utd (H) TBC, Tottenham (A) TBC, Man Utd (H) 26/7.

 

CHELSEA: Watford (H) 4/7, Crystal Palace (I) 7/7, Sheff Utd (I) 11/7, Norwich (H) TBC, Liverpool (I) TBC, Wolves (H) 26/7.

 

UNITED: Bournemouth (H) 4/7, Aston Villa (I) 9/7, Southampton (H) 13/7, Crystal Palace (I) TBC, West Ham (H) TBC, Leicester (I) 26/7.

 

WOLVES: Arsenal (H) 4/7, Sheff Utd (I) 8/7, Everton (H) 12/7, Burnley (I) TBC, Crystal Palace (H) TBC, Chelsea (I) 26/7.

 

ARSENAL: Wolves (I) 4/7, Leicester (H) 7/7, Tottenham (I) 12/7, Liverpool (H) TBC, Aston Villa (I) TBC, Watford (H) 26/7.

 

TOTTENHAM: Sheff Utd (I) 2/7, Everton (H) 6/7, Bournemouth (I) 9/7, Arsenal (H) 12/7, Newcastle (I) TBC, Leicester (H) TBC, Crystal Palace (I) 26/7.

 

BURNLEY: Sheff Utd (H) 5/7, Burnley (H) 8/7, Liverpool (I) 11/7, Wolves (H) TBC, Norwich (I) TBC, Brighton (H) 26/7.

 

SHEFFIELD UNITED: Tottenham (H) 2/7, Burnley (I) 5/7, Wolves (H) 8/7, Chelsea (H) 11/7, Leicester (I) TBC, Everton (H) TBC, Southampton (I) 26/7.

 

*H: Hazai pályán I: Idegenben


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!