A Unitednek szüksége van Sanchóra, ha trófeákra vágyik

A Goal.com elemzői szerint Greenwood remek formája ellenére Sancho leigazolása továbbra is kulcsfontosságú Ole alakulata számára.


"A Vörös Ördögök fiatalja, Mason Greenwood lenyűgöző játékot mutat ebben a szezonban, de Solskjaerékat ez nem szabad, hogy meggátolja Jason leigazolásában" - írja Alex Keble akkreditált sportújságíró.

 

Greenwood, Anthony Martial és Marcus Rashford minden sorozatot figyelembe véve több gólt szerzett idén (55), mint a Liverpool hármasa, Roberto Firmino, Sadio Mane és Mohamed Salah (52).

 

Miután a United triója hétvégén földbe döngölte a Bournemouth együttesét, elindultak az esélylatolgatások, hogy megfelelő lehet-e ez a három labdarúgó arra, hogy a csapat újra versenybe szállhasson a bajnoki címért való harcba a következő idényben.

 

Mason számos lehetőséget kínál a pályán az Old Trafford legénysége számára, a jobboldalról hatékonyan cselez befelé, és képes a középcsatár közelében is futballozni.

 

Ez a gárda előnyére válhat, hiszen Daniel James néha túlzottan is kiszorul a partvonal mellé, illetve Juan Mata sokszor visszalép mélységbe, és ezzel távol helyezkedik a 9-es pozíciót elfoglaló játékostól.

 

Ne felejtsük, Greenwood mindössze 18 éves.

 

(Greenwood labdaérintései a Bournemouth ellen)

 

8 gólnál tart a Premier League idei kiírásában, 2,4-es xG (várható gólok száma) mutatóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2,4 góllal többet szerzett eddig, mint amennyit a helyzetei minősége indokolná, ami nagyszerű statisztika. Ez viszont hosszú távon bizonyosan fenntarthatatlan, nem úgy, mint Rashford felnőtt csapatba kerülése utáni, vagy Tammy Abraham 2019/20-as szezon elején produkált számai.

 

Az angol tinédzser hihetetlen tehetség, de még nagyon fiatal, ezért várhatóan a formája is hanyatlani fog.

 

Mason egyelőre jobban járna egy másodhegedűs szerepkörrel, hogy kevesebb teher nyomja a vállát, miközben fokozatosan lehetősége van tanulni. Ha a United jövőre trófeákat akar szerezni, akkor szüksége van Jadon Sanchóra a pálya ezen oldalán.

 

El fog jönni Greenwood ideje, de jelenleg még az állandó kezdő tizenegy tagjaként ránehezedő nyomás csak gátolná a fejlődését.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!