Ole: Mindig bíztam De Geában

A kapuban elkövetett hibái miatt kritikák kereszttüzében áll a spanyol, de élvezi a menedzser támogatását.


David de Gea megdöntötte Peter Schmeichel rekordját, már ő az együttes legtöbbször pályára lépett tengerentúli játékosa, a Southampton ellen 400. meccsén szerepelhet majd.

 

Az Atletico Madridból érkezett hálóőr az elmúlt évtized kulcsfigurája volt az Old Traffordon, de az előző 18 hónapban mutatott formája láttán sokan úgy gondolják, itt az ideje, hogy a Sheffieldnél kölcsönben szereplő Dean Henderson megkapja a lehetőséget a Vörös Ördögök kapujában.

 

"Sose fordult meg a fejemben, hogy lecseréljem. Egyszer sem. A Manchester United portásaként erős mentális képességekkel kell bírnia az embernek" – mondta Ole.

 

"David kitűnő fejben, régóta itt van már, a 400. fellépése következik, amit bizony nem lehet elérni, ha félsz a nagyközönség kritikáitól."

 

"Ez csak akkor sikerülhet, ha minden héten megmutatod a pályán, hogy ott a helyed a legmagasabb szinteken. Erős karakterről van szó, ezért nem láttam okot arra, hogy miért ne bízhatnék benne."

 

 

Schmeichel úgy nyilatkozott, el tudná még képzelni újabb 10 évig De Geát a United kapujában, ehhez Solskjaer is csatlakozott.

 

"Fantasztikus karriert tudhat magáénak Angliában, élvezem a vele való közös munkát mióta itt lehetek a klubnál" – tette hozzá a szakember.

 

"Csak rajta múlik, mennyi ideig marad ezen a szinten. Remek látni, hogy milyen keményen dolgozik az edzéseken."

 

"Megnyerte a Premier League-et, az FA-kupát, az Európa-ligát, a Ligakupát, de talán nem elégszik meg ennyivel. Továbbra is éhes a nagyobb trófeákra, fekete pontot jelenthet a pályafutásában egy olyan időszak, amikor évekig nem nyer semmit."

 

"Több egyéni díjat is bezsebelhetett már, de David nem az a fajta, aki sokat ad ezekre, csapatszinten szeretne kiemelkedőt alkotni."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!