Solskjaer 12 napig maradna Németországban

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer abban reménykedik, hogy csapata sokáig tud jutni az Európa-ligában, miután biztosították helyüket a jövő heti negyeddöntőben.


A Vörös Ördögök meggyőző, 7-1-es összesítéssel jutottak tovább a LASK elleni nyolcaddöntőből tegnap este, miután Jesse Lingard és Anthony Martial eredményes tudott lenni az Old Traffordon az ausztriai öt gólos sikerüket követően.

 

Így a United most utazhat majd Németországba, ahol Kölnben majd az FC Kobenhavn lesz az ellenfelük a legjobb nyolc között. A legfőbb céljuk az, hogy megismételjék a 2017-es végső sikerüket a sorozatban, bár a folytatásban mindenképpen másként fogják magukat érezni.

 

Nem csak amiatt, mert az Európa-liga idei kiírásának hátralévő mérkőzéseit szurkolók nélkül fogják megrendezni, de a párharcok egy mérkőzésen fognak eldőlni és mindegyik kevesebb, mint két hét alatt kerül lejátszásra az augusztus 21-i fináléig.

 

A LASK elleni győzelmet követő sajtótájékoztatóján beszélve Ole elmondta, az Európa-liga hátralévő mérkőzéseit egyfajta "minitornaként" fogja kezelni, amelyben szeretne a lehető legtovább érdekelt maradni csapatával.

 

"Meglátjuk meddig tart majd számunkra - remélhetőleg tovább, mint két nap, akár 12 napig is" - kezdte.

 

"Egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk. Mindenki szombaton este vagy vasárnap reggel fog elutazni és egészen addig együtt leszünk, amíg tart a torna."

 

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott elővigyázatossági intézkedések kapcsán így folytatta:

"Vannak szabályok és figyelmeztetések a körénk vont buborékon belüli utazás tekintetében. Össze kell tartanunk, együtt kell maradnunk a hotel és az edzőpálya környékén is."

 

 

A menedzser arról is említést tett, hogy a Kobenhavn elleni kezdőcsapata más lesz, mint amelyet a LASK ellen láthattunk, ahol lehetősége nyílt többeknek is játéklehetőséget nyújtani azt megelőzően, hogy Kölnben beindulnának az események.

 

"Most egy olyan kerettel kelhetünk útra Németországba, amelynek elegendő játékperc van a lábában" - tette hozzá.

 

"Ezeknek a játékosoknak játszaniuk kellett ma este, hogy megtalálják a ritmust és önbizalmat szerezzenek azáltal, hogy érzik a mérkőzés hangulatát. Nem ugyanez a csapat fog játszani legközelebb, lesznek változtatások."

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy Sergio Romero megtarthatja-e helyét a kapuban annak a sorozatnak hátralévő mérkőzéseire, amelyben csak két mérkőzést hagyott ki idén, Ole kivárásra intett mindenkit:

"Egyértelműen jól játszott ma, de nem mondanám, hogy Sergio az Európa-liga kapusunk."

 

"Folyamatosan közte és David de Gea között dől el az, hogy ki véd aktuálisan, mi pedig olyan csapatot fogunk kiállítani, amely képes lehet megnyerni ezt a sorozatot."

 

Egy játékos, a csapatkapitány Harry Maguire kölni érintettségére ugyanakkor szinte garanciát vehetünk, ugyanis a 2019/20-as szezonban már eddig is 53 mérkőzésen lépett pályára - köztük az összes Premier League bajnokin.

 

Amikor a kapitány munkabírása és a németországi teljesítményére való hatása került szóba, Solskjaer így válaszolt:

"Meg fogja kapni a megérdemelt szabadságát a minitornát követően, nincs ok aggodalomra ebben a tekintetben. Meg van az oka annak, hogy miért ő a kapitány. Mindig játszani akar és erre mindig készen is áll."

 

"Talán egy vagy két mérkőzést hagyott csak ki a szezon során és szerintem minél többet játszik, annál élesebb és élesebb tud lenni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!