Bruno: Az Európa-liga megnyerése ugródeszka lehet a további sikerekhez

Bruno Fernandes hiszi, hogy az Európa-liga trófeájának elhódítása beindíthatja a sikereket a Manchester Unitednél.


Azt követően, hogy a Ligakupában és az FA-kupában is az elődöntő jelentette a végállomást ebben a szezonban, Ole Gunnar Solskjaer legénysége harmadszorra is neki futhat egy döntőbe jutásnak, amikor vasárnap a Sevilla lesz az ellenfelük az Európa-ligában.

 

Az irány tekintetében egy újabb ígéretes jel lenne az a Vörös Ördögök szempontjából, ha a nemrég megszerzett bajnoki bronzérmet követően sikerülne bejutniuk első döntőjükbe a norvég menedzser irányítása alatt, de Fernandes csak a végső sikerre koncentrál, mert ez az, amely építheti tovább a klubot.

 

"Szerintem nagyon fontos lenne megnyernünk ezt a sorozatot, mert minden játékosnak meg kell értenie, hogy miként kell trófeát nyerni a Manchester Uniteddel" - kezdte a portugál válogatott középpályás.

 

"Az edző és a játékosok számára ez egyaránt fontos dolog, mert szerintem mostanáig nagyon jól teljesítettünk."

 

"Azt gondolom, hogy ha sikerülne trófeával zárnunk, akkor az nem lenne tökéletes, csak jó év számunkra, mert a Manchester Unitednek vissza kell térnie arra a szintre, hogy trófeákat nyerjen és harcban legyen az európai kupasorozatokban, illetve a bajnokságban egyaránt."

 

"Egy szép végjáték megalapozhatja a következő szezon jó kezdetét."

 

A United, amelyet sokan a sikerekkel azonosítanak, csak három trófeát tudott nyerni azóta, hogy 2013-ban bejelentette visszavonulását Sir Alex Ferguson.

 

Legutóbb három éve, pont az Európa-ligában sikerült csúcsra érniük, majd a következő szezonban az akkor José Mourinho vezette alakulat ezüstérmet szerzett a Manchester City mögött a Premier League-ben.

 

Amikor arról kérdezték, hogy az Európa-liga megnyerése hitet adhat-e nekik ahhoz, hogy harcban legyenek a bajnoki aranyért is, Fernandes így felelt:

"Szerintem folytatnunk kell a fejlődésünket és győztes mentalitással kell megkezdenünk a bajnokságot."

 

 

"Tudjuk, hogy egy nagy célokkal rendelkező hatalmas klub színeiben játszunk, de nekünk játékosoknak is nagy vágyaink vannak, mi is trófeákat akarunk szerezni."

 

"Természetesen a Premier League is egyike azon trófeáknak, amelyet szeretnénk elhódítani és szerintem egy esetleges Európa-liga siker jót tenne a mentalitásunknak a címek begyűjtése és a top klubokkal való versenyfutás tekintetében."

 

"Ha sikerülne ezt megnyernünk, az nagyon fontos lenne a következő szezon szempontjából."

 

Egy siker érettebbé teheti a csapatot, Fernandes pedig hiszi, hogy kulcsfontosságú minden egyes mérkőzésen győztes hozzáállással pályára lépni.

 

A 25 éves téli igazolás szerint a tapasztaltabb játékosoknak kulcsszerepük van abban, hogy "átadják a jó mentalitást a fiataloknak", a korán érő tinédzser Mason Greenwood pedig ezt láthatóan két kézzel ragadta meg.

 

"Szerintem Mason remekül teljesített ebben a szezonban, ez nem lehet vitás."

 

"Fiatal és nagyszerű számokat produkált idén. Az életkor csak egy szám és mindenki láthatja, hogy Mason mennyire jó produkciót nyújtott."

 

"A képességeinek köszönhetően még ennél is többre lesz képes és fizikálisan még erősödnie kell. Fantasztikusan teljesített ebben a szezonban és még ennél is jobb lesz."

 

"Többet kell játszania, több önbizalmat kell merítenie a csapattársaitól és az edzői stábtól, mert így még jobbá válhat. A tehetsége rendelkezésre áll hozzá."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!