Solskjaer reakciója a Luton legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer elégedett volt az eredménnyel és a legtöbb teljesítménnyel is, amikor a Manchester United biztosította továbbjutását a Ligakupa 4. fordulójába.


Juan Mata és a két csere, Marcus Rashford, illetve Mason Greenwood góljainak köszönhetően megszületett a szezon első győzelme a Unitednél. Mata, aki 200. alkalommal volt kezdő manchesteri mezben, a szünet előtt egy Brandon Williams elleni szabálytalanság után kapott büntetőből volt eredményes.

 

A Luton Town mindent beleadott és a Unitednek egészen a 88. percig nem sikerült megszerezni a második gólt, amikor Marcus Rashford a kapussal, James Shea-vel szemben állva higgadtan értékesítette helyzetét. A mérkőzés utolsó gólját Mason Greenwood jegyezte egy tőle már megszokott akció után, amikor jobbról befelé húzódva néhány biciklicsel után higgadtan helyezett a hazai kapuba.

 

A 3-0-s Kenilworth Roadon aratott győzelmet követően az alábbiakat nyilatkozta Ole a MUTV-nek...

 

Magabiztosan sikerült a továbbjutás a következő fordulóba. Összességében remek munka volt?

"Magabiztos továbbjutás? Nem volt magabiztos, megnehezítették a dolgunkat. De erre volt szükségünk, tétmérkőzésekre és játékpercekre a fiúk lábában, mert normális esetben a munka megkezdése után ilyen rövid idővel még a felkészülési szezonban járnánk és a felkészülési meccsek mások. Éppen ezért boldog voltam a mérkőzés kiélezett jellege okán és persze örülök a továbbjutásnak is, mert így a következő hét közepén újabb esélyünk lesz arra, hogy a játékosainknak játéklehetőséget adhassunk."

 

 

Mennyire volt fontos a félidőhöz közeledvén megszerezni a vezetést? Mert az első félidőben nem volt könnyű ziccereket kidolgozni...

"Igen, nem volt túl sok helyzetünk, de azért két-három nagyobb lehetőség adódott előttünk. Juannak volt egy jó helyzete, ott közel jártunk, de a kapusuk remekül hárított, viszont az első gól megszerzése mindig fontos momentum egy mérkőzésen."

 

Tartja a mondás, hogy attól jó egy kapus, ha nincsen semmi dolga, majd egyik pillanatról a másikra képes bemutatni egy védést, ő [Dean Henderson] pedig 1-0-nál hatalmasat hárított...

"Igen, látni lehetett, hogy ide fogunk eljutni, mert a túlsó kapufánál ott állt az ellenfél magas játékosa, de Dean védeni tudott. Nagyon elégedett vagyok azzal a teljesítményével is, amikor védenie kellett és azzal is, amikor hátulról instruálta a társait. Lábbal is mindig magabiztos volt."

 

Volt néhány ügyes játékos a padon, akiket be lehetett cserélni. Mennyire elégedett azzal, hogy a szezon korai szakaszában gólokat tudtak szerezni?

"Nagyszerű volt számunkra, hogy játékperceket kaphattak, de ezzel együtt az is, hogy gólt tudtak szerezni. Tetszett az első [Rashford által szerzett] gól, mert a labda gyorsan jutott el előre a csatárunkhoz. Nem volt tökéletes, de Mason meg tudta tartani a labdát, lekészítette Marcusnak, aztán pedig mindenki láthatta, hogy mennyire nyugodt tudott maradni a befejezésnél. Masonnél látható volt, hogy helyzetbe tud onnan kerülni, képes ki-be szlalomozni. Egyet jobbra, egyet balra lépett és már oda is került a kapu elé. Természetesen nála is nagyszerű, hogy gólt tudott szerezni."

 

Újabb idegenbeli látogatás következik a negyedik fordulóban. Preston vagy Brighton?

"Igen, mi is éppen erről beszéltünk. A Luton szerette volna a Brightont a kis távolság miatt, mi pedig ugyanebből az okból a Prestont, úgyhogy majd meglátjuk hova kell utaznunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!