Ole: Greenwood remek 9-essé válhat

A norvég felvázolta, miben kellene fejlődnie Masonnek ahhoz, hogy első számú választás lehessen a középcsatár posztján.


Ole Gunnar Solskjaer szerint a fiatal angol képes lenne megállni a helyét a centrumban a későbbiekben, mindössze a fejjátékán kellene javítania ehhez.

 

Greenwood a 2019/20-as szezon folyamán az egyik legígéretesebb tinédzser tehetséggé nőtte ki magát.

 

A 18 éves támadó 17 találattal segítette hozzá a Unitedet a Premier League dobogójának harmadik fokához, valamint három elődöntőhöz, Marcus Rashforddal és Anthony Martiallal pedig életveszélyes trióvá forrta ki magát.

 

Pazar teljesítményét követően Gareth Southgate is meghívta az angolok felnőtt válogatottjába, ahol az izlandi nemzeti tizenegy ellen debütálhatott szeptember elején.

 

Mason idei első gólját csereként beállva szerezte meg a Luton Town otthonában, emellett egy gólpasszt is kiosztott.

 

A 11-es mezszámú labdarúgó elsősorban a jobb szárnyon kapott lehetőséget, mióta beverekedte magát Solskjaer csapatába, de az Old Traffordon arra számítanak, hogy néhány év múlva már középen tündökölhet az ifjú gólvágó.

 

"Elképesztő idényen van túl" – mondta Ole a Kenilworth Roadon aratott győzelmet követően. "Fontos, hogy Rashforddal egyetemben ilyen hamar be tudtak találni. Ez elsődleges dolog a csatárok számára, hogy újból önbizalomra találjanak és megérezzék a gól szagát."

 

 

"Nagyon örülök neki, most már csak arra kell koncentrálnunk, hogy a többiekhez hasonlóan ő is elég fitt és éles legyen a meccsnapokon."

 

"Mason középen is képes lenne hatékonyan teljesíteni. Úgy gondolom, ilyen fiatalon, fizikálisan még kevésbé készen állva, nem a faltörő kos szerepében kell játszatni őt."

 

"Később talán 9-es válhat belőle. Piszok jó ballal is, jobbal is, szóval mindkét szélről be tud törni, vagy akár középről. A legtöbb gólomat nem pontosan a kapuval szemben helyezkedve szereztem, tehát én sem teljesen középről."

 

Azonban Solskjaer felhívta a figyelmet, hogy a Háromoroszlánosok újdonsült válogatottjának a 9-es poszt egyik kulcsfontosságú játékelemét szükséges elsajátítania ahhoz, hogy egyszer a United éke lehessen. "Meg kell tanulnia fejjel is bánni a labdával" – emelte ki a menedzser.

 

"Mindig elmondom neki, hogyha ezt el szeretné érni, akkor örömmel várom őt, hogy gyakoroljunk."

 

Greenwood valószínűleg legközelebb a hétvégén esedékes Brighton elleni összecsapáson csillogtathatja majd meg képességeit, mikor a PL-ben is javíthat az együttes a fájó Crystal Palace elleni bukás után.

 

Ezt követően a United Jose Mourinho és a Tottenham vendéglátására készülhet.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!