Ole: A középpályáról több gólra van szükségünk

Ole Gunnar Solskjaer több gólt vár el a Manchester United középpályájától és védelmétől, hogy ezzel is levehessék a terhet Marcus Rashford, Anthony Martial és Mason Greenwood válláról.


A nyár folyamán egyelőre nem sikerült megerősíteni a támadó szekciót, az átigazolási ablakból hátralevő idő pedig folyamatosan telik, így Solskjaernak új ötlettel kell előrukkolnia ahhoz, hogy csapata több gólt tudjon szerezni.

 

A United támadótriója 62 gólt szerzett az előző szezonban, rajtuk kívül azonban csak Bruno Fernandes volt képes kétszámjegyű gólszámot a neve mellett jegyezni a 12 góljával januári érkezését követően.

 

 

Mögöttük Scott McTominay és Odion Ighalo szerzett még fejenként öt-öt gólt, Solskjaer azonban tudja, hogy veszélyes, ha túlságosan a csatárokra támaszkodik a csapata.

 

"Ők remek játékosok, és úgy hiszem, hogy bármelyik topklub számára probléma lenne, ha elveszítene egy, két, vagy három játékost a támadói, vagy kreatív irányítói közül, akik képesek különbséget jelenteni egy mérkőzésen" - mondta Solskjaer.

 

"Ez lehetőséget nyújt olyan játékosoknak, akik úgy gondolják, hogy többet kéne játszaniuk."

 

 

"Hármójuknak - Mason, Marcus és Anthony - remek szezonjuk volt, és egységként is fejleszteni szeretnénk őket, a mögöttük lévő játékosok pedig képesek helyzeteket teremteni számukra."

 

"Ez nem csak a támadó hármason múlik, ugyanakkor fontos a közöttük lévő kémia is. Minél többet játszanak együtt, annál jobban kiismerik egymást, és emiatt a másodperc töredéke alatt képesek előre jutni."

 

"Néha szerencséd van a sérüléseket illetően, én viszont magabiztos vagyok, mert vannak játékosaink, akik képesek őket pótolni."

 

Ennek ellenére Solskjaer arról is beszélt, hogy fontos még több gólszerzőt találni a kereten belül, ha egy ilyen hektikus szezon áll előttük.

 

"A három srác elől 60-nál több gólt szerzett, Bruno pedig felzárkózott a büntetőkkel és a szabadrúgásokkal, nekünk azonban több rögzített szituációból szerzett gólra van szükségünk" - mondta Solskjaer.

 

"Harry (Maguire) az egyik legjobb a ligában rögzített szituációkból, a kérdés, hogy tudunk-e többet kihasználni ebből?"

 

"Képesek vagyunk többet kihozni a középpályából? Ezek extra pontokat jelentenének. Olyan játékosaink vannak, mint Donny (van de Beek), és Paul (Pogba), akik képesek pár gólt szerezni, valamint Jesse (Lingard) és Dan (James) is képes többet szerezni, mint eddig tették."

 

 

A United idei nyarának egyetlen igazolása Van de Beek volt, a United szurkolóinak életét pedig tovább keserítette a múlt heti 3-1-es hazai vereség a Crystal Palace ellen - annak ellenére, hogy a holland gólt szerzett a bemutatkozásán.

 

Az olyan klubok, mint a Liverpool, a Manchester City, vagy a Chelsea igen aktívak voltak ebben az átigazolási ablakban, azonban amikor Solskjaert arról kérdezték, hogy a United mellett elhaladnak-e a riválisai, akkor nem úgy beszélt, mint aki aggódna ilyenek miatt.

 

"Úgy gondolom, hogy tiszteletlenséget mutatsz Donny felé, ha azt mondod, hogy csak ő az egyetlen játékos, akit igazoltunk, mert ő rengeteget erősített a kereten" - mondta Solskjaer.

 

"Magunkra kell figyelnünk. Más klubok mindent megtehetnek, amit akarnak."

 

"Nagyon keményen dolgozunk, hogy egy versenyképes keretet és csapatot alakítsunk itt ki, úgyhogy amennyiben, és amikor friss hírekkel tudunk erről szolgálni, meg is fogjátok azt kapni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!