Sancho: Véghajrá a játékos megszerzéséért

Az átigazolási ablak zárultával Jadon Sancho Manchester Unitedbe történő igazolása még mindig a levegőben lóg. Ahhoz, hogy megértsük, hogy hogyan állnak jelenleg a dolgok, három különböző perspektívából kell megközelítenünk az üzletet - a Manchester Unitedéból, a Borussia Dortmundéból, valamint a játékos és a képviselői szemszögéből.


Jadon Sancho szemszöge

 

Az alábbiakban Dharmesh Sheth szavai olvashatók, aki a Sky Sports News riportere, és a The Transfer Show-ban mondta a következőket.

 

Csütörtökön megtudtuk, hogy Jadon Sancho és képviselői már jóval augusztus elseje előtt közölték a Dortmund vezetőségével, hogy a játékos csatlakozni kíván a Manchester United csapatához.

 

A Borussia Dortmund két feltétellel volt hajlandó megfontolni a szélső eladását: a United vagy ajánl 108 millió fontot a németeknek, vagy a Vörös Ördögök ajánlata augusztus elseje előtt érkezik meg. Az utóbbi határidőt végül augusztus 10-ig tolták ki.

 

Kedden a United egy 91.3 millió fontos (100 millió eurós) ajánlatot tett le a Borussia Dortmund asztalára, akik visszautasították azt. A Dortmund által nem megfelelőnek tartott ajánlat egy 73 millió fontos összeget tartalmazott, ami 91.3 millió fontig mehetett volna fel, ha bizonyos klauzulák teljesülnek.

 

 

Az emberek ezt követően megkérdőjelezték, hogy Sancho valóban felső légúti panaszokat produkál-e úgy, hogy a United ajánlata épp, hogy befutott. Forrásaink megerősítették, hogy van összefüggés a történtek között.

 

Sancho ugyanakkor nem erőlteti a Unitedbe történő átigazolását, tekintettel arra, hogy a klub ajánlata 50 nappal a kitűzött határidőt követően érkezett be. A játékosnak semmilyen alapja nincs az átigazolás kierőszakolására.

 

Jelenleg arra koncentrál, hogy a Dortmundban szerepeljen, és a körülményekben történő bármilyen változásnak a United oldaláról kell érkeznie.

 

Amennyiben a Dortmund megkapja a kért árat a Unitedtől, de a Bundesligában szereplő klub ennek ellenére is elutasítja az ajánlatot, akkor az már vezethet ahhoz, hogy Sancho kierőszakolja az átigazolását.

 

A Manchester United szemszöge

 

James Cooper, a Sky Sports News riporterének szavai, szintén a The Transfer Showból.

 

A Manchester Unitednél senki nem tájékoztatott arról, hogy lemondtak volna erről az üzletről. Még mindig nagyon érdeklődnek a játékos iránt. Felismerték ugyanakkor, hogy a Dortmund foggal-körömmel ragaszkodik a kért árhoz. A United egy furfangos üzlet megkötésére készül, ugyanis tisztában vannak vele, hogy hatalmas pénzügyi különbség van a két klub között.

 

Nem tudom, hogy van-e idő arra, hogy egyeztessék a felajánlott összeg, és a kért összeg közötti különbséget. A Unitednak már történelme van a későn kötött üzletekkel kapcsolatosan. Legutoljára Bruno Fernandes és Harry Maguire játékjogát sikerült ilyen időben megszerezni.

 

Az elmúlt három átigazolási ablakban minden európai klubnál többet költöttek játékosokra, és hetek óta azt mondom, hogy ha nem változik drámaian valami Ed Woodward és a United gondolkodásában, akkor nem vagyok benne biztos, hogy kiállítanak egy 100 millió fontos csekket Sanchóért.

 

Úgy gondolom, hogy a játékos alternatíváival is elkezdenek tárgyalni, semmi kétség efelől.

 

 

Az olyanoknak, mint Luka Jovic, Ousmane Dembele, Ismail Sarr, vagy Edinson Cavani mind jó okuk van arra, hogy a Unitedhez menjenek, de nem vagyok benne biztos, hogy nincs-e több okuk arra, hogy ne tegyék azt.

 

Gondot okozhat Cavani szerződésének hossza, valamint fizetésének nagysága, Dembelét pedig csak egy kölcsönszerződés keretében tudná elképzelni a klub. Sarr leigazolása a Watfordtól egy érdekes lépés lehet, ugyanis a Championshipben szereplő klubok meghosszabbított átigazolási ablakkal dolgoznak.

 

Nem látok okot hatalmas hurráoptimizmusra, de ez egyelőre nem jelenti azt, hogy a United csődöt mondott volna.

 

Arra számítok, hogy nyélbe fognak még ütni egy üzletet, ha Sanchót nem tudják időben megszerezni.

 

A Borussia Dortmund szemszöge

 

 

Gary Cotterill, a Sky Sports News riporterének szavai a The Transfor Show-ból.

 

A Borussia Dortmund nem közölte, hogy várnak-e még egy újabb ajánlatra, vagy sem, azt azonban tisztán kijelentették, hogy ha még olyan ajánlat is érkezik, ami megegyezik az általuk kért összeggel, már nem fognak túladni Sanchón ebben az átigazolási ablakban.

 

Egy egész napot töltöttem a Dortmund edzőközpontjában, aminek egy bejárata, és egy kijárata van. Sancho sem a déli koronavírus teszten nem jelent meg, sem a délután 4 órakor tartott edzésen nem volt a csapattal.

 

A délután későbbi részében azonban felbukkant, elment a koronavírus tesztre, aztán egyéni edzésmunkát végzett. A játékos jelenleg nem sztrájkol.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!