Solskjaer reakciója a Tottenham elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy az egyéni hibák és az agresszió hiánya kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Manchester United vasárnap délután fájdalmas, 6-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Tottenham Hotspurtól.


Sokba kerültek a hibák

"2-1 után is még meccsben voltunk. Egyéni hibák elkövetésével és ilyen teljesítménnyel azonban nem lehet mérkőzést nyerni."

 

Figyelmeztető vereség

"Nos, amikor úgy tudunk kezdeni egy mérkőzést, ahogyan azt megtettük, akkor azt gondolhatjuk, 'igen, a mi szánk íze szerint alakult a mérkőzés'. És aztán következik néhány rossz döntés, amelyet követően hirtelen két-három gólos hátrányba kerülsz. Természetesen ez egy figyelmeztető jel. Ez messze van a jótól. Felteszem a kezemet. Az én döntéseimen alapján állt össze a csapat, ez pedig a teljes keretre nézve sem volt elég a Manchester United mezében tőlünk."

 

Martial kiállítása

"Ez nem lehet kifogás. De a srác biztosan meg akart valamit operálni a torkában. Ettől függetlenül Anthony rosszul reagált. Nem tekinthetünk erre kifogásként, mert a mérkőzést nem ott buktuk el, hanem később, de addig meccsben voltunk. Ha ő [Lamela] az én játékosom lett volna, biztosan pellengérre állítottam volna, mert ilyennek nem szabad megtörténnie. Ha Ant a földre kerül, akkor akár másként is alakulhatott volna az egész. De hangsúlyozom, hogy nem szabadott volna így reagálnia."

 

Idő a visszatekintésre

"Igen, természetesen ez lesz. Messze voltunk a jótól. Amikor pedig ilyen vereséget szenvedsz, amely már előfordult korábban ezzel a klubbal, akkor a tükörbe kell nézned. Szerencse a fiúknak, vagy nem tudom mennyire az, de a többségük most elutazik hazája válogatottjához, míg lesznek olyanok, akik itt maradnak és sok idejük lesz a munkára. De a többséggel nem fogjuk látni egymást 10 napig és ez nehéz, mert most össze kellene tartanunk és rendezni a sorainkat, mivel ez a teljesítmény meg sem közelítette azt, amit jónak gondolnánk a keret vagy a csapat szempontjából."

 

 

Szükség van új védőkre?

"Csapatként már a támadóknál indul a védekezésünk és egységként kell védekeznünk. De akárkivel is hoznak minket szóba, az még nem jelenti azt, hogy igaz is, nemde? Egész álló nap új játékosokkal kapcsolatban fog felmerülni a nevünk, de nekünk egységként és csapatként kell teljesítményt nyújtanunk, mint ahogy tettük a lezárások előtti és utáni időszakban is, amikor nagyon jól védekeztünk és alig kaptunk gólokat. A rendelkezésünkre álló tehetséges játékosokkal ez olyan dolog, amelyet el is várok, mert nem nyílhatunk ki annyira, mint tettük azt a mai napon."

 

Bármilyen új hír az átigazolásokról?

"Nos, valószínűleg mindenkit tájékoztatni fogunk vagy legalábbis holnap estére, a piac zárásáig tudni fogjuk a helyzetet, de a mai teljesítmény nem az érkező játékosokról szólt. Ez az itt lévő játékosokról és arról szól, hogy belőlük hozzuk ki a legjobbat, ma pedig éppen a lehető legrosszabb sült ki belőle. Ennél többet nem mondhatok."

 

Veszteség csökkentés

"Amikor 2-1-es vereségre állsz, még mindig van esélyed visszakapaszkodni. 3-1-nél egy perccel később már sokkal nehezebb dolgod van. Szóval ilyenkor megpróbálsz újraszervezni és biztosra menni azt illetően, hogy megfelelő tervvel rendelkezel ahhoz, hogy megszerezd a következő gólt. 4-1-nél valószínűleg elveszítetted a mérkőzést, de ilyenkor is meg kell mutatnod a karakteredet és a személyiségedet. Le kellett volna zárnunk a kapunkhoz vezető útjukat, de nem tettük meg, túl passzívak voltunk. Szinte semmi agresszió nem volt bennünk, amikor kijöttünk a második félidőre, pedig ebben reménykedtem."

 

Javítandó hibák

"Természetesen ma rengeteg hibát vétettünk. Talán a játékosok felkészítése okozta, ez majd elválik. Mindent meg kell vizsgálnunk, az edzői stábbal erre pedig most rengeteg időnk lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!