Smalling távozik a Vörös Ördögöktől

A Manchester United megállapodott az AS Rómával Smalling átigazolásáról.


A középső védőt még Sir Alex Ferguson igazolta 2010-ben a csapathoz a Fulhamtől. Smalling 323 alkalommal lépett pályára a United csapatában és 18 gólt szerzett.

 

A védő legelső bajnoki szezonjában (2010/11) már a magasba emelhette a szezon végén a Premier League győzelemért járó serleget, majd a 2012/13-as szezonban ismét első helynek örülhetett. A klubnál töltött ideje alatt FA-kupát (2015/16), Ligakupát (2016/17) és Európa-liga győzelmet (2016/17) is ünnepelhetett.

 

Első mérkőzése a Chelsea ellen 3-1-re megnyert találkozó volt, majd a bajnokságban 33 találkozón is pályára lépett, mely szezonban a Vörös Ördögök lettek a rekordbajnokok.

 

 

Első gólját a Ligakupában szerezte a Scunthopre ellen, majd a bajnokságban is eredményes volt fejjel a Chelsea ellen. Azonban a szurkolók legszívesebben a Manchester City elleni góljai miatt emlékeznek Smallingra. Több gólt szerzett a manchesteri kékek ellen, mint bármely más csapat ellen, ezek a találatok pedig három csodálatos győzelemhez járultak hozzá. Vitathatatlan, hogy a legfontosabb találatát a Cityi ellen 2018 áprilisában szerezte, amikor a zajos szomszédok 2-0-ra vezettek az Etihadban, de a United visszajött a mérkőzésbe és meg is nyerte azt.

 

Masszív és agresszív játékstílusával megnehezítette a támadók életét, Jamie Vardy az egyik legjobb védőnek nevezte, akivel valaha is dolga volt. Minden United menedzser kedvelte és bízott benne. A jelenlegi játékoskeretben csak egy olyan játékos van, aki többször lépett pályára a csapatban, ő pedig David de Gea.

 

A Manchester Unitednél mindenki köszöni Chris évekig tartó munkáját, odaadását, valamint profizmusát és sok sikert kívánnak neki a jövőben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!